Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

S lägger locket på gällande Juholt-notan

Foto: Nils Petter Nilsson

Socialdemokraterna vill inte ge någon kommentar till advokatnotan som partiet och Håkan Juholt stridit om.

Juholt ville att partiet skulle betala 100 000 kronor – något som partiet sa nej till, enligt Expressens avslöjande i dag.

– Vi kommenterar inte detta, säger presskontakten Erik Nises.

Socialdemokraterna vill inte kommentera den ekonomiska konflikt som uppstått mellan förre S-ledaren Håkan Juholt och partiet, som Expressen skriver om i dag.

När Expressen på lördagsförmiddagen fortsätter söka svar på turerna runt konflikten blir det locket på.

– Ni har fått ett svar och det beskedet kvarstår, vi kommenterar inte det här. Jag kommer inte söka någon annan partiföreträdare, säger Erik Nises, presskontakt åt partisekreterare Carin Jämtin och partiordförande Stefan Löfven.

Konflikten uppstod i samband med att Håkan Juholt ville ha hjälp av partiet i sitt försök att stämma Expressen och Aftonbladet efter hyresbidragshärvan.

Återigen ett nej

Juholt hade tagit kontakt med advokat Hans Strandberg i ett försök att stämma tidningarna, men Socialdemokraterna ville inte vara del av det.

Juholt gick då sin egen väg, men Hans Strandberg hittade ingen grund för stämning.

Men när fakturan från advokaten på 100 000 kronor kom gick Håkan Juholt med denna till Socialdemokraterna, enligt Expressens avslöjande.

Återigen blev det nej. Nu har partiet erbjudit sig att betala kostnaden genom att dra det på Juholts fallskärm och där står parterna nu.

"Beskedet står fast"

– Vi kommenterar inte den här typen av uppgifter överhuvudtaget när det rör personer som varit eller är förtroendevalda eller anställda. I den mån det förekommer vill vi hålla det mellan de individerna och partiet, säger partikassören Tommy Ohlström.

Kommentaren står alltså fast hos Socialdemokraterna som inte vill prata om turerna kring fakturan på 100 000 kronor.

– Beskedet från Tommy Ohlström står fast, säger Erik Nises.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.