Partihögkvarteret på Sveavägen. Foto: Roger Vikström
Partihögkvarteret på Sveavägen. Foto: Roger Vikström

S lägger locket på efter Sahlins avgång

Publicerad
Uppdaterad
Flera distrikt hade med sig krav på Mona Sahlins avgång till söndagens möte, enligt uppgifter till Expressen.
Men de hann aldrig framföras innan Sahlin lämnade sitt besked.
Efter mötet har distriktsordförandena lagt locket på.
- Inga kommentarer, säger Jonas Karlsson, distriktsordförande i Örebro län, och lägger på luren.
Mona Sahlins besked att hon avgår som partiledare för Socialdemokraterna kom efter ett möte med alla partidistrikts ordförande på söndagen.
Enligt uppgifter till Expressen hade flera distrikt med sig krav på hennes avgång till mötet. Någon kritik hann dock inte framföras, enligt ordföranden i Jämtland:
– Hon inledde mötet med att meddela att hon inte stod till förfogande, säger Jens Nilsson och fortsätter:
– Sedan pratade vi mest om hur vi skulle hantera situationen.

Lägger på luren

Eftet mötet har Mona Sahlin hållit en presskonferens, men distriktens ordförande har lagt locket på. Expressen.se har sökt samtliga distrikt.
Flera väljer att lägga på luren och bland de som svarar i telefon vill få uttala sig:
– Jag vill inte ge några kommentarer i dag. I dag är det Monas dag att berätta, säger Urban Alhin, ordförande i Skaraborgs distrikt.
– Inga kommentarer, säger Jonas Karlsson, distriktsordförande i Örebro län, och lägger på luren.

"Väldigt tråkigt"

Göteborgs distrikts Anna Johansson vill inte säga något om vad som skedde på mötet.
– Det var ett internt möte och jag har inte för avsikt att kommentera det närmare, säger hon och beklagar partiledarens besked:
– Jag tycker att det är väldigt tråkigt att situationen i partiet är sådan att Sahlin väljer att avgå.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag