Men efter avslöjandet lägger S locket på varken Juholt eller Carin Jämtin vill kommentera. Hon ger sig inte in i det här, det är inte en fråga för henne, säger Fredrik Persson, pressekreterare för Jämtin. Foto: Sven Lindwall
Men efter avslöjandet lägger S locket på – varken Juholt eller Carin Jämtin vill kommentera. – Hon ger sig inte in i det här, det är inte en fråga för henne, säger Fredrik Persson, pressekreterare för Jämtin.  Foto: Sven Lindwall

S lägger locket på - Jämtin vill inte kommentera

Publicerad
Uppdaterad
Håkan Juholt sågas rejält internt - enligt ett sms som Expressen tagit del av.
Men efter avslöjandet lägger S locket på - partisekreterare Carin Jämtin vill inte kommentera.
- Hon ger sig inte in i det här, det är inte en fråga för henne, säger Fredrik Persson, pressekreterare för Jämtin.
Och Juholt, han hänvisar till - Nils Vikmång, förste ombudsman i Stockholm.
Anders Johansson – kommunalråd i Sigtuna och ledamot i partistyrelsen – är kritisk mot partiledaren Håkan Juholt efter hans medverkan i Ekots lördagsintervju.
Och nu är hans skarpa kritik öppen för alla att se.
Expressen kan i dag avslöja sms:et som Johansson skickade till ett antal partikamrater. I sms:et skriver Anders Johansson att intervjun var "så jävla illa" och:
"Jag tycker inte detta är värdigt mitt fina parti och vet inte om jag vill vara en del av förfallet."
Från S är det minst sagt locket på. Partisekreterare Carin Jämtin tycker inte att kraftig intern kritik mot partiets ledare är något som hon ska kommentera:
– Hon ger sig inte in i det här, det är inte en fråga för henne, säger pressekreteraren Fredrik Persson.

"Kan inte förklara"

Till TT säger Juholts pressekreterare Sofie Rudh att han hänvisar till Nils Vikmång, förste ombudsmannen i Stockholms län. Varför är helt oklart - också för Vikmång själv. Till TT säger han:
- Det kan inte jag heller förklara. Jag har ingen kommentar att ge på detta. Anders Johansson är ett av 290 kommunalråd och han får själv stå för det han har uttryckt, säger Vikmång.

"Får stå för honom"

Expressen.se har också varit i kontakt med Nils Vikmång. Han vidhåller att han tycker att Anders Johanssons synpunkter får stå för honom.
– Det är Anders Johansson som har skrivit ett sms som han har skickat till ett antal personer där han framfört sina synpunkter, det får stå för honom.
Hur ser du på sättet att föra fram kritik?
– Han har skickat ett sms till partikamrater så jag vet inte om det är att föra fram kritik.
Delar ni i distriktet hans åsikter?
– Vi har inte tagit ställning till hans åsikter. Han har skickat ut ett sms där han beskriver sin frustration kring en intervju, det är något som han får stå för.
Vad händer nu? Ska ni prata med honom?
– Vilka samtal vi för internt i partiet mellan våra företrädare är inget jag tänker redogöra för här.
Men ni har inget emot sättet som han för fram kritiken på?
– Jag uppfattar inte att han har fört fram kritik. Han har skickat ett sms till ett antal partivänner, han har inte – mig veterligen – skickat det till journalister.
Hur ser ni då på att det kommit ut – nu kan alla läsa det här sms:et?
– Jag tror inte att det var Anders Johanssons avsikt att det skulle vara ett sms som skulle stå i tidningen, säger Nils Vikmång.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag