Foto: Roger Vikström
 Foto: Roger Vikström

S-källa: Nu blir det kaos ute i landet

Publicerad
Uppdaterad
Beskedet från Mona Sahlin om att alla ledande partiföreträdare bör ställa sina platser till förfogande kan leda till turbulens i många partidistrikt i landet.
- Nu är det fritt fram att manövrera ut varandra både i kommuner och landsting, säger en centralt placerad S-källa.
Kaos väntar inte bara för Socialdemokraterna på riksplanet.
Flera partiföreträdare som Expressen varit i kontakt med spår nu att "hela havet stormar" bryter ut i många kommuner och landsting runt om i landet.
- Många kommer att hugga varandra i ryggen nu, säger en socialdemokrat med insyn i partiets lokala organisation.

Råd samlas

Samtidigt väntar häftiga strider när distrikten ska enas om nya kandidater till partistyrelsen och andra centrala förtroendeuppdrag.
Förtroenderådet, som består av 120 valda ombud från partiets 26 partidistrikt, samlas i andra kammarsalen i riksdagen den 4 december i år.
Då ska förtroenderådet - om det verkställande utskottet går på Sahlins linje - tillsätta en valberedning.

Tisslas och tasslas

De som tar plats i valberedningen blir i praktiken de som ska föreslå Socialdemokraternas nya partiledning inför extrastämman nästa år.
- Det har redan börjat tisslas och tasslas ute i partidistrikten. Telefonerna har gått varma den här eftermiddagen och kvällen, konstaterade i går kväll en tung socialdemokrat i ett av partiets viktigaste distrikt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag