Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”S har bundit sig hårt vid att Finland inte svänger i Natofrågan”

Expressens politikredaktion gör podden Politikrummet. Från vänster: Filippa Rogvall, Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld. Nytt avsnitt varje tisdag.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Blir det Finlands agerande som avgör huruvida Sverige går med i Nato? 

Om bland annat detta handlar veckans avsnitt om Expressens podd Politikrummet.

Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld möts upp den här veckan i Politikrummet, Expressens podd om svensk inrikespolitik.

Och det är en inrikespolitik som alltjämt är kraftigt påverkad av Rysslands invasion av Ukraina. 

Helena berättar bland annat om vad integrationsminister Anders Ygeman i dag hade att säga om den hur den väntade flyktingvågen från Ukraina kan komma att påverka Sverige. Och man kan väl sammanfatta det som att Ygeman är ganska lugn.

- Det skiljer sig ju från 2015 och på så vis att det ju heller inte finns något tryck på regeringen om en stramare politik, säger Tomas.

- Men man ska också framhålla vad han sa, att detta är en kris, påpekar Helena.

Frågan om huruvida Sverige bör gå med i Nato tar stor plats även denna vecka.

- Socialdemokraterna är rätt störda av Natodebatten och vill sätta punkt för den. Än så länge har man bundit sig hårt vid att Finland inte kommer att svänga i frågan om Nato, säger Tomas.

Men svänger Finland i frågan? Och hur påverkar det i sådant fall Sverige?

Hör hela diskussionen om Nato, flyktingfrågan och en del om vem som vinner budkriget om bensinen i avsnittet som heter ”Dags att söka medlemskap i Finland?”. 

Politikrummet finns överallt där poddar vanligtvis publiceras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.