Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

S besked inför valet: Lämnar Twitter helt

Statsminister Magdalena Andersson under sitt tal under första maj.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Socialdemokraterna.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

En bra bit in på valåret väljer Socialdemokraterna att lämna Twitter där de varit aktiva under 15 år. 

– I just den här kanalen är det samtalsklimatet som vi inte tycker är produktivt, säger Johannes Svensson, presstalesperson hos Socialdemokraterna. 

Socialdemokraterna som parti startade sitt Twitterkonto i april 2007. 

Strax efter klockan 17 på måndagen skrev partiet en tweet där de meddelade att kontot inte längre är aktivt. 

”Detta konto är inte längre aktivt. Vi finns i stället på gator och torg, för samtal på arbetsplatser och i trappuppgångar när vi knackar dörr. Du hittar oss även på Facebook, Instagram och Youtube”, står det i tweeten. 

https://twitter.com/socialdemokrat/status/1521146923733946369

”Fokuserar på att vara ute på gator och torg”

Partiet har 118 000 följare på plattformen och att de skulle välja att inaktivera kontot under brinnande valår är otippat. 

Johannes Svensson, presstalesperson för Socialdemokraterna bekräftar att det är en officiell tweet och att kontot inte är hackat. 

– Det som jag kort kan säga är att vi fokuserar på att vara ute på gator och torg i valrörelsen och träffa folk, och att vi kommer ha andra kanaler. Och i just den här kanalen så är det samtalsklimatet som vi inte tycker är produktivt, säger han. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.