Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ryssland skickar ut tio amerikanska diplomater

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
USA:s president Joe Biden.
Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN
Ryska utrikesministern Sergej Lavrov.
Foto: BRAMBATTI PERI / AP ANSA POOL

Ryssland utvisar tio amerikanska diplomater, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. 

Beskedet är del av ett svar mot USA, som under torsdagen meddelade att tio ryska diplomater utvisas. 

– Sanktionerna är de allvarligaste som införts mot Ryssland sedan 2014, säger Martin Kragh från Utrikespolitiska institutet till DN.  

USA anklagar Ryssland för att ha försökt att påverka fjolårets amerikanska presidentval. Som ett led i anklagelserna har totalt 16 ryska personer och lika många ryska företag som pekas ut för att ha försökt påverka valet satts upp på USA:s sanktionslista. Utöver det har också tio ryska diplomater utvisats.  

Beskedet kom efter att Bidenadministrationen flaggat för nya sanktioner mot Ryssland i flera veckors tid. 

Utrikesministern: ”Överväger smärtsamma åtgärder”

Ryssland nekar till anklagelserna, och nu svarar landet på sanktionerna genom att utvisa tio amerikanska diplomater. Dessutom för Ryssland upp åtta amerikanska tjänstemän på en rysk sanktionslista, enligt Reuters. 

Enligt Reuters uppger ryska utrikesministern Sergej Lavrov att Ryssland också överväger ”smärtsamma” åtgärder mot amerikanska företag i Ryssland. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.