Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ryssland vill hjälpa Sanders att vinna

Ryssland vill hjälpa Sanders att vinna enligt nya uppgifter.
Washington Post rapporterar att Ryssland försöker hjälpa Bernie Sanders i hans presidentvalskampanj.Foto: DAMIAN DOVARGANES / AP TT NYHETSBYRÅN
Senast i går kom uppgifter om att Ryssland vill se Donald Trump återvald.Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
”Jag bryr mig faktiskt inte om vem Vladimir Putin vill se som president. Mitt budskap till Putin är tydligt: håll dig borta från amerikanska val”, säger Bernie Sanders.Foto: TASS / ALEXEI DRUZHININ/TASS/SIPA USA SIPA USA

Bernie Sanders har varnats för att Ryssland försöker påverka demokraternas primärval, skriver Washington Post.  

Enligt tidningen vill de hjälpa Sanders att vinna valet. 

Senast i går kom nya uppgifter om att Ryssland vill se Donald Trump återvald. 

Tjänstemän vid underrättelsetjänsten slog larm till representanthuset – vilket gjorde Donald Trump irriterad, rapporterade NY Times. 

Nu rapporterar Washington Post att Ryssland även försöker hjälpa Bernie Sanders i hans presidentkampanj.

– Jag bryr mig faktiskt inte om vem Vladimir Putin vill se som president. Mitt budskap till Putin är tydligt: håll dig borta från amerikanska val, och som president kommer jag se till att du gör det, säger Bernie Sanders till tidningen.  

Ryssland försöker hjälpa Bernie Sanders

Donald Trump ska vara informerad om Rysslands försök till att hjälpa Vermont-senatorn, enligt tidningen. 

Washington Post har tidigare rapporterat att Ryssland vill se Trump som vinnare i valet eftersom han ses som ett en bättre president ur rysk synvinkel. Tidningen har också skrivit att det är oklart om, och i så fall på vilket sätt, de försöker påverka utgången. 

– Nu åker vi igen. Jag fick höra det för en vecka sedan. De försöker starta ett rykte, det är desinformation. Att Putin vill se till att jag blir vald. Skulle han inte hellre ha Bernie Sanders? Bernie som åkte på smekmånad till Ryssland? De här människorna är galna, säger Trump under ett kampanjmöte i Las Vegas på fredagskvällen. 

Under en debatt mellan de demoratiska kandidaterna i Las Vegas under onsdagen så riktade Sanders indirekt kritik mot Ryssland för att försöka så split bland demokraterna genom sociala medier. 

– Vi minns alla 2016, och vad vi minns är ansträngningar från Ryssland och andra att försöka påverka våra val och splittra oss, sa Bernie Sanders, enligt Washington Post. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.