Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ryssland utesluter ingripande i Ukraina

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Rysslands president Vladimir Putin ber parlamentet att dra tillbaka mandatet att ingripa militärt i Ukraina, uppger AFP.
Foto: Alexander Zemlianichenko

Rysslands president Vladimir Putin begär överraskande att parlamentets överhus återkallar tillståndet att sända trupper till Ukraina, enligt ryska och internationella medier.

Putin ska ha skrivit till det ryska överhuset att dra tillbaka mandatet, rapporterar AP. Putins talesman Dmitrij Peskov sade enligt Interfax att Putins beslut har till syfte att "normalisera atmosfären, lösa situationen i Ukrainas östra delar samt förbereda starten av trepartsförhandlingarna i denna fråga".

Parlamentets federationsråd (överhuset) meddelar att man tänker efterkomma Putins begäran, uppger Reuters. Det kommer att ske under onsdagen, sade Andrej Klomov talesman för överhusets utrikesutskott.

Det nya beslutet kommer efter att pro-ryska separatister sagt att de respekterar den vapenvila som den ukrainska presidenten Petro Porosjenko deklarerade i förra veckan. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.