USA:s utrikesminister väntas snart tillkännage det nya avtalet om Syrien. Foto: Brendan SmialowskiUSA:s utrikesminister väntas snart tillkännage det nya avtalet om Syrien. Foto: Brendan Smialowski
USA:s utrikesminister väntas snart tillkännage det nya avtalet om Syrien. Foto: Brendan Smialowski
Det ska handla om en uppgörelse mellan USA och Ryssland. På bild Rysslands president Vladimir Putin. Foto: Alexei NikolskyDet ska handla om en uppgörelse mellan USA och Ryssland. På bild Rysslands president Vladimir Putin. Foto: Alexei Nikolsky
Det ska handla om en uppgörelse mellan USA och Ryssland. På bild Rysslands president Vladimir Putin. Foto: Alexei Nikolsky

Ryssland och USA har
nått ett avtal om Syrien

Publicerad

Ryssland och USA har nått ett avtal för att få slut på interna striderna i Syrien.

– Jag har fått uppgifter om att det kommer att tillkännagivande från USA:s utrikesminister John Kerry snart, säger Al Jazeeras redaktör James Bays som bevakar FN.

Det är högt uppsatta FN-källor som uppger att det finns en överenskommelse, enligt Al Jazeera.

Uppgörelsen kan bereda väg för framtida förhandlingar och kanske så småningom vapenila mellan rebellerna och president Bashar al-Assad. IS deltog in

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag