Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ryssland lovar att inte invadera Ukraina

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ryssland har inte för avsikt att invadera Ukraina.

Ryssland har inte för avsikt att invadera Ukraina, sade den ryske försvarsministern till sin amerikanska kollega på måndagen.

Försvarsminister Chuck Hagel talade i telefon med den ryske försvarsministern Sergej Sjoigu, som försäkrade på nytt att ryska styrkor inte kommer att invadera Ukraina, sade amiral John Kirby.

Sjoigu sade också att de ryska styrkorna som genomfört en övning nära den ukrainska gränsen är tillbaka på sina förläggningar. Han bad USA att tona ned retoriken.

Hade övning

Ryssland var tvunget att hålla övningen nära gränsen till Ukraina på grund av möjligheten för en ukrainsk aktion mot civila, sade Sjoigu enligt det ryska försvarsdepartementet.

"Så snart ukrainska myndigheter förklarat att de inte kommer att använda militärenheter mot den obeväpnade befolkningen återvände de ryska styrkorna till sina förläggningar".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.