Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ryssland lovar att inte invadera Ukraina

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ryssland har inte för avsikt att invadera Ukraina.

Ryssland har inte för avsikt att invadera Ukraina, sade den ryske försvarsministern till sin amerikanska kollega på måndagen.

Försvarsminister Chuck Hagel talade i telefon med den ryske försvarsministern Sergej Sjoigu, som försäkrade på nytt att ryska styrkor inte kommer att invadera Ukraina, sade amiral John Kirby.

Sjoigu sade också att de ryska styrkorna som genomfört en övning nära den ukrainska gränsen är tillbaka på sina förläggningar. Han bad USA att tona ned retoriken.

Hade övning

Ryssland var tvunget att hålla övningen nära gränsen till Ukraina på grund av möjligheten för en ukrainsk aktion mot civila, sade Sjoigu enligt det ryska försvarsdepartementet.

"Så snart ukrainska myndigheter förklarat att de inte kommer att använda militärenheter mot den obeväpnade befolkningen återvände de ryska styrkorna till sina förläggningar".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.