Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ryssland drar tillbaka militära tekniker från Venezuela

Ryssland ska under onsdag ha dragit tillbaka sina militära tekniker från det krisdrabbade Venezuela. Det i samband med att Vladimir Putin växlar upp inför samtal med Donald Trump, rapporterar AFP. 

Enligt AFP ska Ryssland ha dragit tillbaka sina militära tekniker den 26 juni. Det i samband med att president Vladimir Putin växlar upp inför veckans G20-toppmöte med den amerikanska presidenten Donald Trump, rapporterar AFP. 

”Il-62-planet som bär ryska tekniker som har varit i Venezuela de senaste månaderna ... lämnar Caracas till Moskva den 26 juni,” sade den ryska ambassaden i Caracas i ett inlägg på Facebook.

Flytten kommer drygt tre månader efter att Moskva skickat 100 militära experter och utrustning till Venezuela. Enligt AFP ska Moskva då ha sagt att de kommer stanna kvar i landet ”så länge det behövs” 

I ett utlåtande från ambassaden är samarbetet med Ryssland ett ”ganska rutinmässigt underhållsarbete” och det kommer fortsätta så, skriver AFP. 

”Ryssland levererade till Venezuela högkvalitativ utrustning som kräver regelbundet underhåll. Dessutom tillhandahöll ryska specialister teknisk utbildning för venezuelansk personal”, sa ambassaden till AFP.