Rysslands premiärminister Dmitrij Medvedev. Foto: Matthias SchraderRysslands premiärminister Dmitrij Medvedev. Foto: Matthias Schrader
Rysslands premiärminister Dmitrij Medvedev. Foto: Matthias Schrader
Utspelet är bland annat ett svar på Natos planer om en militär uppbyggnad på den östra flanken. Foto: Alik KepliczUtspelet är bland annat ett svar på Natos planer om en militär uppbyggnad på den östra flanken. Foto: Alik Keplicz
Utspelet är bland annat ett svar på Natos planer om en militär uppbyggnad på den östra flanken. Foto: Alik Keplicz
Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. Foto: Lennart PreissNatos generalsekreterare Jens Stoltenberg. Foto: Lennart Preiss
Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. Foto: Lennart Preiss

"Ryssland är i nytt kallt krig med väst"

Publicerad

"Ryssland är i nytt kallt krig – med västvärlden".

Det säger Rysslands premiärminister Dmitrij Medvedev vid säkerhetskonferensen i München på lördagsmorgonen.

Utspelet är bland annat ett svar på Natos planer om en militär uppbyggnad på den östra flanken.

Premiärministern i Ryssland har hamnat i fokus på lördagsmorgonen. Dmitrij Medvedev har nämligen kommenterat de spända relationerna mellan västvärlden och Ryssland. Medvedev säger, enligt flera internationella nyhetsbyråer, att det pågår ett nytt kallt krig mellan Ryssland och väst.

– Nästan varje dag anklagas vi för att komma upp med nya fasansfulla hot mot antingen hela Nato, mot Europa, USA eller andra länder, sade Medvedev vid säkerhetskonferensen i München på lördagen, skriver bland andra Aftenposten som är på plats.

– Vi har glidit in i en ny period av kalla kriget konstaterade han vidare.

 

 

 

 

Enligt nyhetssajten RT berättade Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg tidigare om planerna för en massiv militär uppbyggnad på den östra flanken - den största sedan det kalla kriget. Han tillade samtidigt att förbindelserna med Ryssland skulle baseras på " försvar och dialog".

Även Frankrikes premiärminister, Manuel Valls, tog till orda före Medvedev. Där uppmanade den franske minister Moskva att upphöra med sin massiva operation mot att utplåna IS eftersom det enligt premiärministern försvårar målet att uppnå fred i Syrien.

– Frankrike respekterar Ryssland och dess intressen, men för att hitta vägen till fred igen vet vi att ryska bombningar av civila måste sluta, sa Manuel Valls enligt RT.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag