Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ryskt spionage ska utredas av kommitté

<p>Senatens underrättelsekommittés ordförande Richard Burr och vice ordförande Mark Warner. De ska utreda om det förekom ryskt spionage i valkampanjen.<br></p>Foto: Manuel Balce Ceneta / AP TT NYHETSBYRÅN
Rysslands president Vladimir Putin.Foto: Alexei Druzhinin / AP TT NYHETSBYRÅN

Eventuella kontakter mellan medarbetare i den amerikanska valkampanjen och Ryssland kommer att granskas i en utredning om ryskt spionage, skriver CNN.

– Vi tror att det är viktigt att ha den fulla bilden av omfattningen, säger kommitténs ordförande, Richard Burr och vice ordförande Mark Warner i ett uttalande.

En kommitté i den amerikanska senaten kommer att granska om det har funnits kontakter mellan den amerikanska valkampanjen och Ryssland i en utredning om ryskt spionage, skriver CNN.

North Carolina-senatorn och republikanen Richard Burr är ordförande i kommittén. Tillsammans med vice ordföranden, demokraten och Virginia-senatorn Mark Warner, gjorde han ett uttalande gällande utredningen:

Donald Trump.Foto: BULLS

Ska även fokusera på rysk cyberaktivitet

Man kommer förutom den ryska inblandningen i presidentvalet också att fokusera på rysk cyberaktivitet och aktiva åtgärder som kan ha tagits mot USA.

Utredningen stöds av både demokrater och republikaner och kan leda till att tjänstemän både i avgående presidenten Barack Obamas administration och tillträdande Donald Trumps kan tvingas vittna.

– Vi tror att det är viktigt att ha den fulla bilden av omfattningen av den ryska underrättelseverksamheten och hur den påverkat USA, säger Burr och Warner i sitt uttalande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.