Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försvunne sjukhuschefen hittad – kom ut ur skogen

Uppges ha inlett hungerstrejk på grund av situationen.
Alexander Murakovskij var chef på sjukhuset där Aleksej Navalnyj vårdades för förgiftning.
Foto: Evgeniy Sofiychuk / AP / TT NYHETSBYRÅN
Rysslands president Vladimir Putin.
Foto: TASS / MIKHAIL METZEL/TASS/SIPA USA SIPA USA
Aleksej Navalnyj.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Alexander Murakovskij var chef på sjukhuset där Aleksej Navalnyj vårdades för förgiftning.

Den ryske sjukhuschefen försvann när han var ute och jagade, skriver CNN.

På måndagen återfanns han – vandrandes ut ur skogen.

När den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj förgiftades under en flygresa sommaren 2020 skickades han till ett akutsjukhus i Omsk efter att planet nödlandat.

Personal på sjukhuset uppgav först att han hade problem med sin matsmältning, och sa senare att han kunde ha blivit drogd med antipsykotiska läkemedel.

Försvunnen

Navalnyj flögs efter ett kort tag med ett chartrat flygplan till Berlin, där läkare på Charitésjukhuset konstaterade att han blivit förgiftad.

Alexander Murakovskij var chef på akutsjukhuset i Omsk, och dementerade att han blivit förgiftad och att han ska ha varit under press från ryska staten att inte ge honom adekvat vård.

Alexander Murakovskij rapporterades försvunnen under söndagen. Han sågs senast i en jeep när han var ute och jagade, skriver CNN.

På måndagen var han återfunnen. Han dök själv upp från de västsibiriska skogarna och tog kontakt med invånarna i en närliggande by. Enligt nyhetsbyrån Ria ska läkaren må bra, skriver TT.

Bil hittad

”Under omkring en dag sökte bekanta efter mannen, men när de inte hittade honom kontaktade de polisen”, skrev Omskpolisen i ett uttalande enligt CNN.

Polis, räddningstjänst, nationalgardet och jägarinspektörer i Omsk letade efter mannen i vildmarken. De hittade en övergiven bil i området.

”Förekomsten av våtmarker och den oländiga terrängen gör sökandet svårt”, skrev polisen.

CNN har talat med tidigare intagna som vittnar om hemska förhållanden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.