"Kriget för frihet fortsätter och vi kan bara segra genom att förena våra försvarsinsatser", säger Ukrainas president Petro Porosjenko. Foto: Sergey Dolzhenko / Epa / Tt

"Kriget för frihet fortsätter och vi kan bara segra genom att förena våra försvarsinsatser", säger Ukrainas president Petro Porosjenko.

 Foto: Sergey Dolzhenko / Epa / Tt

Ryska stridsvagnar in i Ukraina

Publicerad

Enligt Ukrainas president Petro Porosjenko har Ryssland den senaste veckan skickat tre militärkonvojer över gränsen till de separatistkontrollerade östra delarna av landet.

Porosjenko hävdar att uppemot 500 stridsvagnar, 400 artillerisystem och 950 pansarfordon skickats till proryska rebeller.

– Kriget för frihet fortsätter och vi kan bara segra genom att förena våra försvarsinsatser, vår diplomatiska talang, vårt politiska ansvarstagande och vår benhårda uthållighet, sade Porosjenko i samband med en militärparad till minne av Ukrainas självständighet från Sovjetunionen för 24 år sedan, uppger AFP.

Porosjenko sade också att 2 100 ukrainska militärer dödats under striderna i landet, rapporterar Interfax.

Det fredsavtal som slöts i Minsk i februari har upprepade gånger brutits av båda sidor. Sammanlagt har det 16 månader långa kriget kostat 6 900 människoliv.

TT

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag