Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ryska senatorns hyllning – till ukrainska styrkorna

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskij talade om evakueringen av stålverket i Mariupol under sitt dagliga tal.
Klintsevich meddelade sin syn på kriget i en rysk tv-sändning.
Foto: Skärmdump
Ryske senatorn Frants Klintsevich.
Foto: Skärmdump

Den ryske senatorn Frants Klintsevich har gett sin förklaring till Rysslands långsamma framsteg i kriget.

Han menar att det beror på att den ukrainska armén är av de ”starkaste och bäst tränade arméerna” – och att de har samma mentalitet som ryssarna. 

Den ryska senatorn Frants Klintsevich har i rysk statlig tv uttalat sig om vad han hävdar är orsaken till Rysslands långsamma framsteg i Ukraina. 

Senatorn menar att Rysslands krigföring går långsamt på grund av att ”dess styrkor i grunden kämpar mot andra ryssar”, detta rapporterar BBC:s Francis Scarr som delat och översatt klippet på Twitter.

https://twitter.com/francis_scarr/status/1527366592668938250

– Den militära operationen som utförs av Ryssland fortskrider, med låt oss säga ganska stora svårigheter, sa Klinstevich i tv-programmet.

Han tillade att han inte menade att förolämpa någon med sitt uttalande.

– Jag har spenderat över sju år stridande i krig. Men det här kriget, det är annorlunda från det vi förde i Afghanistan. Nu kämpar vi mot en av de starkaste och bäst tränade arméerna. Vi kämpar mot ryska soldater och officerare med exakt samma mentalitet som oss, säger Klintsevich.

Ryska ex-översten: ”Dra dig ur kriget”

Kraftig kritik mot presidenten i stats-tv • ”Allt detta är falskt”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.