Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ex-spionens dotter mår bättre efter giftattacken

Men nu är Julia Skripal på bättringsvägen uppger sjukhuset.
Ryska ex-spionen Sergei Skripal

Ryska ex-spionen Sergei Skripal och hans dotter skadades allvarligt efter attacken med nervgift.

Men nu är Julia Skripal på bättringsvägen uppger sjukhuset.

"Julia Skripal blir snabbt bättre och hennes tillstånd är inte längre kritiskt." skriver Salisbury NHS Foundation Trust i ett uttalande enligt Sky News.

Det röda tegelhuset i Salisbury som tillhör den ryske ex-spionen Sergei Skripal skärmades av under torsdagen efter att brittisk polis konstaterat att nervgiftet som användes mot far och dotter Skripal troligen funnits på husets ytterdörr.

Samtidigt kom positiva besked från sjukhuset där de personer som kommit i kontakt med nervgiftet vårdas.

I ett uttalande från Salisbury NHS Foundation Trust meddelar de att Julia Skripal svarar på behandlingen och är på bättringsvägen.

"Efter incidenten i Salisbury på söndagen 4 mars har tre personer vårdats på Salisbury distriktsjukhus. Sjukhuset har via NHS England gett regelbundna uppdateringar om deras tillstånd samtidigt som patientsekretessen respekterats. När enbart två patienter nu är kvar på sjukhuset har vi glädjen att informera att Julia Skripals tillstånd förbättras snabbt och hon befinner sig inte längre i ett kritiskt tillstånd." skriver sjukhuset enligt Sky News.

"Svarar bra på behandlingen"

I samband med pressmeddelandet uttalade sig även sjukhusets medicinska chef Christine Blanshard:

– Jag är glad att kunna rapportera en förbättring hos Julia Skripal. Hon svarar bra på behandlingen men behöver fortfarande expertvård 24 timmar om dygnet, säger hon till Sky News.

Beskedet kommer bara en dag efter att Sergei Skripals dotter i en intervju med BBC sa att hon var tveksam till att hennes släktingar skulle överleva nervgasattacken.

– Jag har en procent hopp. Vad det än var har det gett dem en väldigt liten chans att överleva och oavsett kommer de i så fall bli invalidiserade för resten av sina liv, sa Viktoria Skripal till BBC.

Sjukhuset meddelar samtidigt att Sergei Skripals tillstånd är fortsatt kritiskt men stabilt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.