Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ryska ambassaden: Ygeman är paranoid

I mitten av januari föreslog Vladimir Putin en rad ändringar av konstitutionen.
Rysslands ambassad i Stockholm.Foto: Jessica Gow/TT / Jessica Gow
Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S).Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Enligt energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) ligger ryska intressen bakom angreppen mot den nya 5G-tekniken. Ryska ambassaden har kontrat med att säga att ministern ”lider av paranoia”.

– Det är det sättet Ryssland brukar bemöta kritik på, svarar nu Ygeman till SVT.

Anders Ygeman har tidigare anklagat ryska intressen för att ligga bakom den störtflod av kommentarer han får i sociala medier så fort han skriver om 5G. I en TT-intervju i december sade Ygeman att ”det finns intressen som vill piska upp en negativ bild av 5G”.

Strax efter intervjun lade Rysslands ambassad i Sverige upp ett ironiskt, men också lite syrligt, svar på sin officiella Facebooksida där de antyder att Ygeman är paranoid.

Ryska ambassaden gratulerar Anders Ygeman

Ambassaden gratulerar i inlägget Ygeman till att ha så många följare och de lovar att själva följa honom noga. De förnekar också att Ryssland skulle ha någonting emot utvecklingen med 5G:

”Tvärtom är vi öppna för samarbete med våra svenska partners inom detta område, i synnerhet med de som, till skillnad från ärade Statsråd, inte lider av paranoia i sökandet efter ”ryska troll””, skriver ambassaden

Anders Ygeman kommentar nu inlägget i en intervju med SVT och konstaterar att ”ryska ambassaden har sinne för humor”.

– Men det är sedan tidigare belagt att ryska trollfabriker sprider propaganda på nätet, säger han.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Reportage & Granskning
Brott i Sverige 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.