Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rymmarna tagna på sängen

Tony Palmroth, Peter Bottany och Mårten Tammiharju rymmde från Norrtälje anstalten i onsdags. Tammiharju greps på söndagen och på måndagsmorgonen greps Palmroth och Bottany.
Tony Palmroth och Peter Bottany låg och sov.
Då stormade nationella insatsstyrkan lägenheten där de båda rymlingarna gömde sig.

FAKTA

Tony Palmroth, 21
Dömd till fyra år och två månaders fängelse för grovt rån.

Mårten Tammiharju, 26
Dömd till sex år och nio månaders fängelse för bland annat försök till mord och grovt rå

Peter Basim Bottany, 35
Dömd till tolv års fängelse för blanda nnat grovt narkotikabrott och förberedelse till mord.

Sergio Sepulveda Sandoval, 30
Dömdes 2001 tillsammans med Daniel Maiorana för försök till grov stöld, allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott.

Polisen hade bevakat lägenheten på Brahegatan i centrala Gränna under hela natten. Klockan 06.10 i morse gick nationella insatsstyrkan in i lägenheten där de båda Norrtäljerymmarna Tony Palmroth och Peter Bottany låg och sov. - De togs med överraskning och gjorde inget som helst motstånd, säger Per Engström, ställföreträdande chef för nationella insatsstyrkan till Expressen. - Det finns vissa kopplingar mellan de gripna och lägenheten, men vilka kan jag inte säga just nu, säger polisens informatör Stefan Carlsson.

Gult hus

Huset där de två rymlingarna greps är ett gult flerfamiljshus i centrala Gränna. Den aktuella lägenheten ligger på andra våningen. En granne berättar för TT:s utsände att lägenheten blev ledig för bara någon månad sedan. Polisen har spärrat av området och tekniker är på plats. En annan granne, Leif Eriksson, berättar för TT: - Min sambo väckte mig strax före sex i morse, då gick jag ut på balkongen och såg massor av poliser här i backen. Hon sade, "du skulle har sett för en stund sedan, då var det fullt pådrag och de grep två stycken". Leif Eriksson följde nyhetssändningarna under morgonen och förstod då att det var de båda rymlingarna som greps. Han tycker det känns obehagligt nära.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.