Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rykte om Obama spreds över världen

Franska La Figaro påstod i går att president Obama skulle ha en otrohetsaffär med Beyoncé. Uppgifter som i sin tur Washington post skulle avslöja. Allt visade sig vara ett stort missförstånd.

Den respekterade franska tidningen Le Figaro påstod plötsligt på måndagen att det fanns uppgifter om en eventuell otrohetsaffär mellan president Obama och superstjärnan Beyoncé - som skulle avslöjas på tisdagen av Washington Post.

Det spred sig snabbt i flera franska medier.

Men allting visade sig vara ett stort missförstånd och uppgifterna dementeras nu av både Washington Post och paparazzofotografen – som angavs som källa.

– Nej, jag har aldrig sagt det, säger Pascal Rostain till tidningen Public.fr.

Under en längre tid har det florerat ett rykte på sociala medier kring den amerikanske presidenten Barack Obama och frun Michelle om att de skulle vara på väg att skiljas.

Paret dementerade snabbt den påstådda splittringen och ställde upp på flera lyckliga bilder kring jul.

Men på måndagen briserade ryktet upp på nytt, när den högst respekterade franska tidningen Le Figaro skrev att ett avslöjande kring Obama och stjärnsångerskan Beyoncé var på väg.

Stor radiokanal

Tidningen påstod, efter uppgifter från den franska radiokanalen Europe 1, att den påstådda otroheten skulle publiceras i tisdagens Washington Post. Europe 1 är en av de största och mest ansedda franska radiokanalerna.

Allting sades komma från den kände paparazzofotografen Pascal Rostain.

– Det kommer att publiceras i morgon i Washington Post, man kan inte säga att det är rovdjursjournalistik, men det är en påstådd relation mellan president Obama och Beyoncé. Jag kan lova er att hela världen kommer att prata om det, ska fotografen ha berättat för journalisten Jean-Marc Morandini, enligt tidningen Le Figaro.

Det här fick spinn i flera andra franska medier.

Stort missförstånd

Men allting visade sig snabbt vara ett missförstånd. Fotografen hade aldrig påstått att ett stort avslöjande var på väg, menar han själv:

– Nej, jag har aldrig sagt allt det. Jag har sagt att amerikanska journalister arbetade på ett dokument och att de kunde presentera sin information en vacker dag. Men inte en enda gång har jag sagt att det skulle komma ut i morgon, säger han till radionalen Public.fr.

Washington post dementerade

Vidare fortsätter han berätta att han menade att det florerat rykten kring Michelle och Barack Obama och att de stora tidningarna Washington Post och Financial Times jobbar på en story kring deras förhållande.

– Men jag vet ingenting mer, säger han till Public.fr.

Senare på måndagseftermiddagen dementerade även Washington Post de påstådda uppgifterna.

För Vanity Fair France berättar Kristine Coratti, som är chef för tidningens kommunikationsavdelning:

– Jag kan säga till er att det är falskt.

Hon fortsätter:

– Washington Post förbereder inga artiklar inom den genren.

Le Figaro frågar sig också på sin hemsida varför fotografen plötsligt tagit tillbaka sina påståenden från måndagsmorgonen och avslutar med att det är ett "mysterium".

Expressen har sökt Le Figaro via mejl, men ännu inte fått något svar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.