En rottweiler dödade en pojke i Frankrike. (Hunden på bilden är inte samma hund som i texten.) Foto: - -
En rottweiler dödade en pojke i Frankrike. (Hunden på bilden är inte samma hund som i texten.) Foto: - -

Rottweiler dödade liten pojke

Publicerad
Uppdaterad
En 19 månader gammal pojke dog i onsdags i Frankrike efter att ha attackerats av en rottweiler. Hunden hoppade på pojken i ett trapphus där pojken och hans mamma stod och väntade på hissen.
- Hunden rusade in i trapphuset, högg tänderna i pojkens ansikte och släpade runt honom utan att släppa taget", sade en källa nära utredningen.
Två personer, som troligen är hundens ägare, förhördes av polisen. Hunden ska avlivas efter tester.
Attacken är en av många liknande händelser i Frankrike med aggressiva hundar. Under torsdagen ska nationalförsamlingen diskutera en ny lag som innebär skärpta regler för hundägare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag