Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rossana Dinamarca om Tamara Spirics avhopp: ”Skittråkigt”

Säger till Ekot att hon inte ställer upp på grund av familjeskäl.
Rossana Dinamarca.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tamara Spiric.Foto: Edward Beskow

Vänsterpartiets tidigare riksdagsledamot Rossana Dinamarca beklagar att Tamara Spiric inte utmanar Nooshi Dadgostar om partiledarposten.

– Det är skittråkigt. Det är inte givet vem som hade vunnit mellan dem, säger Dinamarca till TT.

Efter att hon meddelat att hon själv inte kandiderar, föreslog Rossana Dinamarca just Tamara Spiric som ny partiledare. Innan Spiric till slut meddelade i onsdags att hon inte kandiderar hade två partidistrikt hunnit föreslå henne. Nu ser det ut som att Nooshi Dadgostar inte kommer att utmanas av någon.

Och enligt Dinamarca blir det svårt för en ny kandidat eftersom flera i partiledningen redan backat upp Dadgostar.

– Det krävs väldigt mycket av en sådan person, säger Dinamarca.

– Tamara Spiric övervägde verkligen och kände att hon hade stöd. Jag tror att det hade kunnat bli en spännande process. Det hade inte varit givet vem som skulle vinna, säger hon.

”Hon har också ett driv”

Hon anser att Spiric har det som krävs av en partiledare, ett driv och en tydlig vilja. Ledaregenskaper, helt enkelt.

– Man känner det. Ulla Andersson och jag står ganska långt ifrån varandra politiskt, men hon har också ett driv, vill något, säger Dinamarca, utan att närmare vilja recensera Nooshi Dadgostars egenskaper.

Att det nu inte tycks bli mer än en kandidat beklagar hon.

– Vi har alltid haft en kandidat till, inte bara den som ledningen lyft fram. Nu har man utsett en person, det är inte särskilt bra, inte heller för Nooshi. Jag tror att det blir väldigt svårt och tufft för henne om hon inte fått stötas och blötas mot någon annan. Det blir svårt att få ett starkt och tydligt mandat då, säger Rossana Dinamarca.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.