Rosing greps för knarkbrott

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Linda Rosing greps natten till i torsdags av civilpolis på en krog i Stockholm misstänkt för att ha tagit knark. "Jag föll för frestelsen", säger hon.
Foto: Vikström Roger

Linda Rosing är misstänkt för narkotikabrott. 

Hon greps natten till i går - och berättar för Expressen att hon har använt kokain: 

- Jag har mått dåligt psykiskt och föll för frestelsen. Jag är glad att jag åkte dit och ska omedelbart söka hjälp.

Expressen träffar Linda Rosing på ett stort hotell i Älvsjö utanför Stockholm.

 Hon är sammanbiten och trött.

 Natten till i torsdags, vid tvåtiden, greps Linda Rosing av civilpolis på krogen Mera Bar på Norrlandsgatan – misstänkt för att ha tagit knark. I väntan på analysresultatet av det urinprov Linda Rosing lämnade är hon misstänkt för ringa narkotikabrott.

 – Det dröjer några veckor till en månad, säger Mikael Nilsson vid Södermalmspolisen.

”Jag föll för frestelsen”

 Men Linda Rosing säger att hon redan vet vad analysresultatet kommer att visa.

 – Jag föll för frestelsen. Jag tog kokain i går (natt till torsdag). Så var det, det är jättehemskt. Men jag står för det.

 – Det här året har varit skit. Det har hänt så mycket dåliga saker i mitt liv. Jag måste börja ta hand om mig själv bättre. Jag blir besviken på mig själv, säger hon och verkar mycket trött.

 – Jag väljer att prata om det här nu för att sätta stopp för spekulationer. Skitsnacket. Det här är min version. Det som hände.

 Linda Rosing, klädd i jeans och Canada Goosejacka, beskriver hur dagen började:

 – Jag gick upp fem den morgonen, körde ett pass. Efter det var det shopping och julbestyr. Jag hade stressat väldigt mycket. Vid 19.30-tiden gick jag på en gala på Café Opera med några bekanta. Jag drack väldigt mycket hela tiden, och eftersom jag tränar är jag lättpåverkad. Sedan fortsatte vi till den andra festen på Mera... Vi skulle egentligen bara gå dit en sväng, men kände en hel del folk och blev kvar.

 Linda Rosing fortsätter:

 – Folk kom hela tiden fram med drinkar till mig, jag satt och drack och drack och drack. Helt plötsligt blev jag införd i köket av två personer, en man och en kvinna. Jag trodde kanske jag skulle få mera sprit. Men så visade de legitimation.

Följde med till polishuset

 Det var civilpolis som valde att gripa henne och ytterligare en manlig person, misstänkta för bruk av narkotika.

 – Jag var full. Har en massa minnesluckor. Flera personer på stället erbjöd mig. Jag kunde inte stå emot. Mitt omdöme var kört i botten. När jag dricker tappar jag det helt. Jag har varit ute en del på sistone, och det florerar hur mycket kokain som helst på stan. Vill man är det lätt att få tag i.

 Linda Rosing vill inte i detalj gå in på vem, eller vilka, som erbjöd henne droger. Inte heller var hon tog kokainet, men fortsätter:

 – Jag fick följa med till polishuset och de ställde en massa frågor, jag svarade på allt jag kunde. De sa att de fått tips om att jag tagit kokain. Jag har ju aldrig blivit intagen så, så det kändes hemskt. Utlämnande. Läskigt. Den kvinnliga polisen följde med in för att hålla kollen när jag kissade... Sedan följde de mig till taxin och jag fick åka hem. Jag var hemma vid fyratiden på morgonen.

”Jag har otrolig ångest”

Hur mår du i dag?

 – Jag är jätteledsen och skäms jättemycket. Jag har otrolig ångest. Men jag hatar att ljuga och väljer nu att säga sanningen. Jag har pratat med nära och kära, som tycker jag gör rätt som berättar. De kommer stötta mig till hundra procent.

Du har tidigare gått ut och berättat att du tagit kokain – vad var det som gjorde att du återföll i de vanorna nu?

 – Jag kan helt ärligt säga att jag inte prövat droger efter det, förrän nu... Det har varit så mycket i mitt liv som varit rörigt det senaste året. Jag befinner mig i ett stadie där jag inte vet vad jag ska göra med mitt liv. Jag var ostabil och kunde inte stå emot, jag ville fly.

Hur fortsätter du härifrån nu?

 – Jag ska ta tag i det här nu. Jag ska söka hjälp. I morgon ringer jag några samtal och tar reda på vart jag ska vända mig. Någon måste hjälpa mig att se till att det inte händer igen. Det har varit jättemycket negativa saker runt omkring mig, för många människor som påverkat mig i fel riktning. Jag måste rensa bland dem efter det här.

 Glad att bli gripen

Har du missbruksproblem?

 – Jag har ett problem, och det är att jag är ostabil. Då blir jag svag och lättpåverkad. Men visst, jag är rädd att det ska hända igen. Jag är faktiskt glad att polisen tog mig i går, det gör att jag nu ser till att ta tag i problemet. Och straffet, det får jag ta när det kommer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.