Den ryske rörmokaren Anton Yurin kom till sjukhuset för att söka jobb – men ska ha kommit på andra tankar. Foto: OKÄNDDen ryske rörmokaren Anton Yurin kom till sjukhuset för att söka jobb – men ska ha kommit på andra tankar. Foto: OKÄND
Den ryske rörmokaren Anton Yurin kom till sjukhuset för att söka jobb – men ska ha kommit på andra tankar. Foto: OKÄND
Han stal en läkarrock, låtsades vara gynekolog och undersökte fem kvinnor, två av dem var minderåriga. Foto: OKÄNDHan stal en läkarrock, låtsades vara gynekolog och undersökte fem kvinnor, två av dem var minderåriga. Foto: OKÄND
Han stal en läkarrock, låtsades vara gynekolog och undersökte fem kvinnor, två av dem var minderåriga. Foto: OKÄND

Rörmokare stal läkarrock – låtsades vara gynekolog

Publicerad

Den ryske rörmokaren kom till sjukhuset för att söka jobb – men ska ha kommit på andra tankar.

Han stal en läkarrock, låtsades vara gynekolog och undersökte fem kvinnliga patienter, skriver The Mirror. 

Händelsen utspelade sig på ett sjukhus i den ryska staden Pervouralsk. Rörmokaren, som identifierats som den 31-årige, gifte tvåbarnspappan Anton Yurin, ska ha dykt upp på sjukhuset för att söka ett jobb.

Väl där ska han dock ha kommit på andra tankar. I ett obevakat ögonblick ska han ha stulit en läkarrock, satt på sig den och sedan vandrat ut i sjukhuskorridoren – som gynekolog, skriver The Mirror.

Rörmokaren låtsades vara gynekolog

Anton Yurin, som inte uppges ha någon som helst medicinsk utbildning ska sedan ha varit ensam med patienter i ett undersökningsrum – och undersökt fem kvinnor. Två av dem uppges ha varit under 18 år. Det är dock oklart om han som falsk gynekolog genomförde några intima undersökningar av kvinnorna, skriver The Mirror. 

En källa på sjukhuset uppger dock att "inga patienter klagade på kvalitén av hans vård".

Förutom gynekolog ska den ryske rörmokaren även ha presenterat sig som kirurg.Foto: OKÄND

Chefsläkaren: "Vi trodde det var en ny läkare"

Det tog flera dagar för sjukhuset att upptäcka bluff-gynekologen. Nikolay Shaydurov, chefsläkare på sjukhuset, uppger för The Mirror att att mannen tidigare varit patient där.

– Han känner till sjukhuset väl och och kan namnen på många av våra läkare, säger han till tidningen.

Och fortsätter:

– Han är väldigt självsäker. Vi trodde att han var en ny läkare.

Sjukhuset gjorde en anmälan efter upptäckten och polisen har nu inlett en utredning. 

Anton Yurin, den falske gynekologen, befinner sig dock fortfarande på fri fot.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag