Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Romney vann i fem av nattens delstater

Foto: Jessica Rinaldi

Mitt Romney blev "Supertisdagens" vinnare. Men inte den stora vinnare han hade hoppats på.

Segern i Ohio blev minimal och han lyckades inte skaka Rick Santorum i någon av sydstaterna.

När nio av tio delstater var avklarade av Super Tuesday stod Mitt Romney som vinnare i fem.

Som väntat vann han enkelt i Massachusetts, Vermont, Virginia och Idaho - men i Ohio blev det extremt jämnt.

Osannolik rysare

Rick Santorum såg länge ut att vinna Ohio, som anses som en av de allra viktigaste delstaterna - inte bara på Super Tuesday, utan överhuvudtaget. Men efter en osannolik rysare närmade sig Romney mer och mer ju fler röster som räknades.

Till slut meddelade flera av de stora tv-bolagen: Mitt Romney har vunnit även Ohio och enligt New York Times leder Roney med omkring 12 000 röster när 99 procent har räknats.

Små marginaler

Samtidigt som Santorum pressade Romney i Ohio vann han som väntat Oklahoma, North Dakota och Tennessee - och det med stor marginal.

Resultaten gör att Romney skapar sig ett ännu större försprång i kandidatkampen, men samtidigt visar de små marginalerna och stora förlusterna på vissa håll att han fortsatt har svårt att engagera stora skaror av de republikanska väljarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.