Foto: Jessica Rinaldi
 Foto: Jessica Rinaldi

Romney vann i fem av nattens delstater

Publicerad

Mitt Romney blev "Supertisdagens" vinnare. Men inte den stora vinnare han hade hoppats på.

Segern i Ohio blev minimal och han lyckades inte skaka Rick Santorum i någon av sydstaterna.

När nio av tio delstater var avklarade av Super Tuesday stod Mitt Romney som vinnare i fem.

Som väntat vann han enkelt i Massachusetts, Vermont, Virginia och Idaho - men i Ohio blev det extremt jämnt.

Osannolik rysare

Rick Santorum såg länge ut att vinna Ohio, som anses som en av de allra viktigaste delstaterna - inte bara på Super Tuesday, utan överhuvudtaget. Men efter en osannolik rysare närmade sig Romney mer och mer ju fler röster som räknades.

Till slut meddelade flera av de stora tv-bolagen: Mitt Romney har vunnit även Ohio och enligt New York Times leder Roney med omkring 12 000 röster när 99 procent har räknats.

Små marginaler

Samtidigt som Santorum pressade Romney i Ohio vann han som väntat Oklahoma, North Dakota och Tennessee - och det med stor marginal.

Resultaten gör att Romney skapar sig ett ännu större försprång i kandidatkampen, men samtidigt visar de små marginalerna och stora förlusterna på vissa håll att han fortsatt har svårt att engagera stora skaror av de republikanska väljarna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag