Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Romney och Obama
i uppretat ordkrig

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mitt Romney.
Foto: Mary Altaffer/AP

Barack Obama är "arg och desperat".

Mitt Romney är en "rubbad" kandidat och hans förslag skulle "få er alla att hamna i kedjor igen".

Tonen i den amerikanska presidentvalskampanjen blir allt fulare.

Med tre månader kvar till valet hårdnar orden mellan presidentkandidaterna.

Gårdagens kavalkad av tuffa angrepp inleddes av vicepresidenten Joe Biden i ett tal i Virginia. Inför hundratals svarta väljare sa han att Romney s förslag om att luckra upp regleringarna på Wall street skulle "få er alla att hamna i kedjor igen."

Skam

Uttalandet gjorde Mitt Romney rasande. Han kallade uttalandet för en del av ett mönster av vårdslöshet och det är en skam för presidentämbetet.

-  Det är så en arg och desperat president agerar. Han vill slå sönder Amerika och sedan samla ihop 51 procent av bitarna. Om en president vinner på det sättet, förlorar vi allihop, säger Romney enligt  Washington Post.

Barack Obama
Foto: Foto: Carolyn Kaster/AP

- Herr President, ta din ilska och ditt hat med dig hem till Chicago och låt oss börja bygga upp Amerika igen.

"Rubbade"

Romney har under sommaren fått ta emot en hel del smällar från Obamas kampanj, men han har inte reagerat så starkt tidigare. Detta samtidigt som hans egen kampanj vässat upp attackerna i nya tv-reklamer.

- Guvernör Romneys kommentarer i kväll framstår som rubbade och de är särskilt märkliga med tanke på att han satsar tiotals miljoner dollar på negativ, falsk tv-reklam, säger Obama-kampanjens talesman Ben LaBolt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.