Under sossarnar partifest på mässhallarna klädde Thomas Bodström ut sig som dragartist.
Under sossarnar partifest på mässhallarna klädde Thomas Bodström ut sig som dragartist.

Rolighetsministern

Publicerad
Uppdaterad
Bodström säljer sitt hår.
Bodström blir dragshowartist.
Bodström som såpastjärna.
Bodström spelar fotboll i kändislag i "Matchen" i TV4.
- Mannen satsar på att bli statsminister, säger medieexperten Peppe Engberg.
Det finns inget statsråd som deltar i fler jippon än justitieminister Thomas Bodström, 44. Nyligen auktionerades en av Bodströms hårlockar ut i P3:s "Lantz". Det skulle nog aldrig den tidigare Vald till årets hetero på QX Homogala på Tyrol i Stockholm. justitieministern Laila Freivalds ha gått med på. Och för m-ledaren Fredrik Reinfeldt skulle det så att säga rent praktiskt vara uteslutet. Men Bodströms charmoffensiv är på väg att lyckas. Flera Klär ut sig på departementsfest. mätningar visar att han är regeringens populäraste minister. Och målet? Peppe Engberg, medieexpert och redaktör för sajten DagensPS. se är övertygad: - Bodström satsar på att efterträda Göran Persson som partiordförande och då krävs att man gör sådana här saker. - Det är inte längre det viktigaste vad du g ö r som politiker, utan hur du syns.´

"Det här är för lättviktigt"

Ger kungen en os-tröja på sextioårsdagen. Statsvetaren Stig-Björn Ljunggren: - I den här valrörelsen är kändisfaktorn väldigt hög. Vi har ett presidentval, inom citattecken. Detta med Bodströms hår är ytterligare ett tecken på medialiseringen av valrörelsen. PR-konsulten Paul Ronge: - Inte lär Bodströms hårlockar locka några väljare, tror jag, däremot kanske en och annan beundrarinna. Jag tycker det här är för lättviktigt, det är att gå över gränsen för vad en justitieminister kan göra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag