Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Roger klev på ett plan till Göteborg – landade i Luleå

Roger Leirvik skulle till Göteborg, men hamnade i Luleå. ”Jag bara skrattade”, säger han.Foto: Privat
Foto: / TT NYHETSBYRÅN

Passagerarna gick på planet och trodde de skulle landa i Göteborg – men så blev det inte.

När planet landade var de i stället i Luleå. 

– Vad ska man göra, det finns inte så mycket att göra. Jag bara skrattade, säger passageraren Roger Leirvik, 55. 

Efter ett jobbmöte i Sundsvall skulle Roger Leirvik, 55, skulle flyga hem med ett plan från Nextjet till Göteborg.

– När vi kom till flygplatsen fick vi först veta att planet var försenat två timmar. Men sedan stod det på skylten i gaten att planet skulle flyga till Göteborg. Så alla vi 34 passagerare gick ombord. 

Planet lyfte som vanligt – men vid inflygningen märkte en flygvärdinna att något var fel. Passagerarna trodde ju att de var på väg till Göteborg – men i själva verket höll planet på att landa i Luleå. 

– Besättningen visste att vi skulle till Luleå, men de pratade inte med oss om destinationen. När vi landat kom piloten ut och höll ett litet tal där han beklagade sig. Han lovade att han skulle fixa grillmat till oss om han fick chansen. 

Flygbolaget: Miss i kommunikationen

– Vad ska man göra, det finns inte så mycket att göra. Jag bara skrattade. 

Enligt Henning Lindberg, pressjour på Nextjet, har det skett en miss i kommunikationen mellan flygplatsen och flygbolaget. Planet skulle egentligen flyga rutten Luleå-Sundsvall-Göteborg. 

Enligt Henning Lindberg vid Nextjets pressjour har det skett en miss i kommunikationen mellan flygplatsen och flygbolaget. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.Foto: / TT NYHETSBYRÅN

– Det som hände var att vi tvingades ställa in flighten på grund av dåligt väder i Göteborg. Då vänder planet och skulle flyga tillbaka till Luleå igen. Men på något sätt har det brustit i kommunikationen mellan flygplats och oss så man har släppt på passagerare i Sundsvall. 

Resenärerna flygs hem i morgon 

– Det är väldigt olyckligt att det har blivit på det här viset, säger Henning Lindberg. 

Men informationen om att planet var inställt nådde alltså varken Roger Leirvik, eller de andra passagerarna som tilläts boarda planet tillbaka till Luleå. 

– Vi får utreda vad som har hänt, säger Henning Lindberg. 

Nu befinner sig Roger Leirvik på ett hotell och väntas få flyga hem till Göteborg på tisdag morgon i stället. 

– Alla passagerarna har fått hotell. De flesta tog det lugnt och skrattade. Det blir en ganska rolig sammanhållning mellan människorna när något sådant här händer, säger Roger.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.