Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Roger Bullman jagas – ströp turist till döds i Thailand

Fem olösta mordfall vi minns än i dag.
Roger Bullman jagas av thailändsk polis. Foto: BACKGRID/IBL
Roger Bullman på hotellet, fotograferad av polis. Foto: Polisen
Offret Amitpal Singh Bajaj tillsammans med sin fru Bandhna Kaur Bajaj. Foto: REX/IBL

Roger Bullman, 53, jagas av polisen i Thailand för att ha dödat sin hotellgranne.

Norrmannen ska ha blivit tillsagd att dämpa sig – då ströp han den brittiske turisten i Phuket, enligt misstankarna.

Nu håller han sig undan.

– Vi letar efter honom, säger Prawit Sutthirueangarun vid polisen till Phuket News.

Vid 04-tiden på morgonen ställde sig 53-årige kampsportsexperten och tidigare livvakten Roger Bullman på balkongen till hotellrummet och började sjunga opera. I rummet intill låg en familj från Storbritannien och sov.

Techin Deethongon vid den thailändska polisen säger att pappan i den brittiska familjen, 34-årige Amitpal Singh Bajaj, då ska ha klagat på norrmannens oväsen. Bullman lyssnade dock inte, då eskalerade konfrontationen.

Enligt polisuppgifter ska Bullman ha klättrat över till grannbalkongen och tagit sig in i familjens rum. Där ska han ha hamnat i ett slagsmål med pappan, som var beväpnad med kniv. Det slutade med att britten dödades.

– De slogs, och med hjälp av sin militära bakgrund ströp norrmannen offret, har Techin Deethongon vid polisen sagt till Phuket News.

Enligt polisuppgifter ska Bullman ha klättrat över till grannbalkongen och tagit sig in i familjens rum. Där ska han ha hamnat i ett slagsmål med pappan, som var beväpnad med kniv. Det slutade med att britten dödades. Foto: Polisen

Hustrun: Kunde höra honom skrika

Amitpal Singh Bajajs hustru Bandhna Kaur Bajaj, 34, har berättat för The Sun att maken skrek på henne att ta deras tvåårige son Veer och fly.

– När mannen sparkade, slog och bara ... misshandlade honom ... bad min make mig att lämna rummet och rädda våran son. Han sa: ”Snälla bara gå, gå, rädda Veer”.

Kvinnan fick personal i receptionen att larma polis.

– Jag kunde fortfarande höra honom skrika. Min man offrade sitt liv för att rädda min son och mig. Han kommer alltid vara vår hjälte.

Roger Bullman, som kommer från Oslo, greps på hotellet. På golvet hittades hans offer som fortfarande andades, men som dog av sina skador kort därpå.

Roger Bullman, som kommer från Oslo, greps på hotellet. På golvet hittades hans offer som fortfarande andades, men som dog av sina skador kort därpå. Foto: Polisen

Roger Bullman jagas i hela Thailand

Bullman ska direkt ha erkänt att han dödat britten, men att det var en olycka och att han agerade reflexmässigt.

– Han erkände och sa att han inte trodde att hans agerande skulle orsaka offrets död, har Techin Deethongon vid polisen sagt.

I förhör sa Roger Bullman vidare att han attackerades av pappan och att han höggs i sin ena axel, innan han tog ett grepp om honom.

Daily Mail skriver att norrmannen sa till polisen:

– Jag är så ledsen. Jag kommer göra allt för att hjälpa er i utredningen.

Händelsen inträffade på hotellet Centara Grand Resort på den populära ön Phuket i Thailand den 21 augusti. Roger Bullman, som misstänks för dråp, släpptes mot borgen med kravet att han skulle stanna i Thailand och infinna sig i rätten när han kallades. Det gjorde han dock inte. Nu jagas han i hela Thailand.

– Vi letar efter honom, säger Prawit Sutthirueangarun vid polisen till Phuket News nu.

Bullman ska direkt ha erkänt att han dödat britten, men att det var en olycka och att han agerade reflexmässigt. Foto: Polisen

Norrmannen vill köpa sig fri

När Roger Bullman släpptes mot borgen – som ska ha legat på över 64 000 svenska kronor – sa polisen att de inte befarade att han skulle fly.

– Jag tror inte det. Han är fortfarande kring Phuket. Hans pass är fortfarande beslagtaget, sa Techin Deethongon då.

Roger Bullman var i Thailand för en två veckor lång semester med sin sambo. Hans thailändska advokat, Thanyawat Suwankumnoet, säger till norska TV2 att Bullman önskar kunna betala sig fri. En summa på två miljoner baht, runt 630 000 svenska kronor, ska ha diskuterats.

– Om familjen går med på en sådan summa kan han gå fri, säger advokaten.

Bullmans norska advokat, Sulman Hussain, säger till TV2:

– Enligt thailändsk lag är det möjligt att betala den målsägandes familj en summa pengar, och på det sättet avsluta fallet med förlikning.

Om Roger Bullman döms för dråp riskerar han upp till 15 års fängelse.