Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rödgröna ökar – Alliansen backar

Reinfeldt och Alliansen backar – medan rödgröna går framåt.Foto: Vilhelm Stokstad

De tre rödgröna oppositionspartierna ökar medan Alliansen backar i två nya opinionsmätningar.

I båda undersökningarna är SD tredje största parti.

I Yougovs färska undersökning för Metro ökar S, V och MP sammanlagt med 3,1 procentenheter och når 49,5 procent. M, FP, C och KD minskar tillsammans med 3,1 procentenheter till 36,7 procent.

I United Minds nya mätning för Aftonbladet får de rödgröna partierna 48,4 procent, en uppgång med 0,8 procentenheter. Alliansen backar där 0,7 procentenheter till 40,3 procent.

Både C och KD hamnar under fyraprocentsspärren i Yougovs undersökning. I United Minds ligger C på 4,0 procent och KD på 4,7.

Webbpanel

SD är tredje största parti i båda mätningarna och ökar till 12,8 procent i Youguv-undersökningen. Hos United Minds minskar partiet till 10,0 procent.

Yougov-mätningen är gjord i en självrekryterande webbpanel den 6 november – den 3 december. 1 417 personer har genomfört undersökningen, enligt Metro.

I Aftonbladet/United Minds mätning har 1 107 personer intervjuats under perioden den 11 november– den 8 december. De har svarat på frågan: Hur skulle du rösta om det var riksdagsval i dag?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.