– Nu ger vi regeringen en möjlighet att fem i tolv justera och dra tillbaka förslaget, säger Leif Jakobsson (S), vice ordförande i skatteutskottet, till Expressen.se.
S, V, MP och SD står enade i sitt försök att stoppa den del i Anders Borgs budget som höjer gränsen för när man betalar statlig inkomstskatt.
Skatteutskottets moderata ordförande är besviken efter morgonens möte.
– Socialdemokraterna tillsammans med Sverigedemokraterna och övriga oppositionspartier säger nej till skattelättnader för över en miljon löntagare, säger han.

Samtidigt gick utskottet emot ett rödgrönt förslag om att stoppa det femte jobbskatteavdraget - som SD ställer sig bakom.
"Vinner två månader"
Beslutet i skatteutskottet är en begäran till finansutskottet att göra ett yttrande i riksdagen där man uppmanar regeringen att dra tillbaka sitt förslag redan innan höstbudgeten behandlas.
– Det innebär att vi vinner två månader och inte minst att skatteverket slipper föra om tabellerna i sista sekund, säger Leif Jakobsson.
Förslaget väntas få majoritet även i finansutskottet. Men regeringen måste inte följa det tillkännagivande från riksdagen som kan bli resultatet. Det avgörande beslutet fattas i november när riksdagen fastställer ramarna för nästa års statsbudget.
Efter Anders Borgs budgetpresentation i onsdags sade socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson att det då kommer ett skarpt förslag om att bryta upp beslutet om höjd gräns för statlig inkomstskatt.
Ser du något problem med att ni driver igenom det här med hjälp av SD?
– Vi lägger fram vår politik. De röstade med borgarna om jobbskatteavdraget i dag och med oss om brytpunkten. Det är de realiteter som finns och den här regeringens problem, en minoritetsregering som inte förankrar förslagen innan man lägger dem till riksdagen, säger Leif Jakobsson
"Bryter mot praxis"
Henrik von Sydow beskriver dagens utskottsmöte som "ett socialdemokratiskt spel" som kan slå mot hushållens ekonomi.
– Budgeten är en helhet och ska beslutas som en helhet. Det är en viktig ordning som har tjänat Sverige väl. Att agera på ett annat sätt är att bryta praxis och kan skada förtroendet för svensk finanspolitik. Det är allvarligt, säger han.