Leder knappt. Foto: Stefan Forsell
Leder knappt. Foto: Stefan Forsell

Rödgröna i knapp ledning

Publicerad
Uppdaterad
De rödgröna har fortfarande det största stödet i svensk politik, enligt Sifos senaste opinionsmätning.
De har tappat 1,7 procentenheter sedan förra mätningen och ligger nu på 48,5 procent. Regeringspartierna får 45 procent.
Om det var val i dag skulle Sverigedemokraterna med sina 4,9 procent få en vågmästarroll i riksdagen.
Förändringarna inom partierna är små och ligger alla inom felmarginalen. Kristdemokraterna har ökat 0,3 procentenheter till 4,1 procent och därmed klättrat tillbaka upp över riksdagsspärren.
Miljöpartiet tappar 1,6 procentenheter och Moderaterna 1.0. SD ökar 1,1. I övrigt har alla partier rört sig mindre än en halv procentenhet upp eller ner.
Sifos väljarbarometer publiceras i flera morgontidningar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag