Här bärs musikern ut. Klockan 03.55 gick larmet om att en man låg blödande i sin lägenhet. När polisen och ambulansen kom fram var han död. Den avlidne är en framgångsrik rockmusiker och har gett ut två framgångsrika album.
Här bärs musikern ut. Klockan 03.55 gick larmet om att en man låg blödande i sin lägenhet. När polisen och ambulansen kom fram var han död. Den avlidne är en framgångsrik rockmusiker och har gett ut två framgångsrika album.

Rockartisten höggs ihjäl med kökskniv

Publicerad
Uppdaterad
Alla trodde de var nyförlovade och förälskade.
Men tidigt i går morse fick kärlekshistorien ett brutalt slut när 19-åringen högg ihjäl den 29-årige rockartisten med en kökskniv i hjärtat.
- Han sprang rakt på kniven, säger hon i polisförhören.
Här bärs musikern ut. Klockan 03.55 gick larmet om att en man låg blödande i sin lägenhet. När polisen och ambulansen kom fram var han död. Den avlidne är en framgångsrik rockmusiker och har gett ut två framgångsrika album.
Den 29-årige rockartisten var död när polis och sjukvårdspersonal kom fram.
Den 19-åriga kvinnan ringde själv in larmet till SOS larmcentral klockan 03.55 i går morse. Skärrad berättade hon att hennes pojkvän ligger blödande i lägenheten i en ort i Västernorrland. När sjukvårdspersonal och polis kommer fram är 29-åringen redan död. Den 19-åriga studentskan berättar självmant att hon dödat honom. - Jag har mördat honom med en kniv, säger hon. Enligt kvinnan ska hon under kvällen och natten ha blivit rädd för sin pojkvän. - Jag sprang in i köket och hämtade en kniv, berättar hon i polisförhören. Men ute i hallen startar ett tumult och hennes pojkvän vill att hon ska släppa kniven. - Då springer han rakt in i kniven, säger hon i polisförhören.

Träffar hjärtat

Kniven träffar i hjärttrakten. - Vi vet ännu inte när han dog. Den rättsmedicinska undersökningen får visa hur länge hon väntade med att larma, säger Christer Johansson, presstalesman vid polisen i Västernorrland. Flickan menar att hon handlade i nödvärn och under häktningsförhandlingarna erkänner hon bara de faktiska omständigheterna men inte mord eller dråp. Hon sitter hela tiden gömd under en filt och svarar på frågorna med låg röst. Tingsrätten häktade henne på sannolika skäl misstänkt för dråp. Nu ska den tekniska utredningen visa om hon talar sanning om att hon agerade i nödvärn. Paret träffades strax före jul och de flesta beskriver dem som oskiljaktiga. Men den sista tiden har varit turbulent. Grannen Eva Nilsson berättar att hon tvingades ringa polisen i januari. - Flickan skrek så förfärligt. Jag vet att han försökte få ut henne ur lägenheten.

Trodde allt var bra

När polisen kom dit hade de båda skärsår. En anmälan gjordes, men den lades ner en kort tid därefter eftersom brott inte gick att styrka. Flickans pappa kände till anmälan men trodde att allt var bra nu. - Jag pratade med henne häromdagen och då var allt som vanligt. Hon mådde bra och var glad. Han är förtvivlad över det inträffade. - Min dotter har temperament, men hon har aldrig varit aggressiv. Det kan inte ha varit hennes mening att han skulle dö. Det som har hänt är hemskt, säger pappan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag