Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Robyns teknikfestival lockade hundratals unga

Robyn Carlssons festival lockade hundratals tjejer som ville utforska modern teknik. Foto: Henrik Montgomery / Tt / TT NYHETSBYRÅN

Teknikfestivalen Tekla erbjöd omkring 400 unga flickor möjligheten att utforska modern teknik på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm på lördagen.

Det var andra året i rad som festivalen hölls och skolan hoppas att det ska vara möjligt att arrangera den i ytterligare tre år.

Under en heldag får tjejer mellan 11 och 18 år under testa bland annat robotprogrammering, speldesign, digital visualisering, musikproduktion och 3D-printing.

Robin Carlsson, artisten Robyn, fick idén till festivalen sedan hon mottagit KTH:s stora pris 2013 och ombetts att hålla ett seminarium på högskolan. Hon var med även i år. Robin sjöng några låtar som ingen har fått höra förut, enligt Hanna Metsis, projektledare för Tekla.

– Det har varit så himla roligt i dag. Det är så inspirerande att gå runt bland de här grupperna av tjejer som sitter koncentrerat och se dem studera och utforska något de aldrig gjort förut, säger Hanna Metsis.

Och se alla glada ansikten. Jag pratade med en tjej som var på väg som hem som sade att det här var den bästa dagen i hennes liv, förutom den dagen då hon åt jättemycket choklad, säger hon.

 

TT

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!