Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Robinson-Jonas häktad - störde grannarna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Robinson-Jonas Dahlgren sitter nu häktad.
Foto: LINDWALL SVEN

"Expedition: Robinson"-deltagaren Jonas Dahlgren, 31, sitter häktad för att vid upprepade tillfällen ha stört sina grannar.

Han misstänks för att ha förstört ett titthål i en dörr och hans stereo har tagits i beslag och ska förstöras.

- Han anser sig vara oskyldig, säger advokat Leif Ericksson.

Jonas Dahlgren, 31, har vid ett antal tillfällen anmälts till polisen av två av sina grannar i Uppsala.  Dels är han misstänkt för att ha förstört en granndörr med sprayfärg, dels för att konstant föra oväsen genom att banka på kastruller och spela hög musik på nätterna.  Sammanlagt rör det sig om tolv punkter, och för tillfället ligger åtal angående hemfridsbrott, olaga hot och ofredande och väntar på honom vid Uppsala tingsrätt.  I måndags anhölls Jonas Dahlgren i sin frånvaro. Och i går häktades han.

"Jag är oskyldig"

 Jonas Dahlgren har tidigare sagt i Expressen: - Jag är oskyldig. Jag är jättemån om att inte störa någon.  Jonas Dahlgrens advokat Leif Ericksson säger: - Jag har aldrig hört talas om att någon häktas på grund av sånt här tidigare. Min klient anser sig oskyldig till att ha fört väsen och förstört och säger att han inte ligger i konflikt med någon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.