Robert Bryngelsson hjälpte till att leta efter flickan direkt efter att hon försvann och även senare på kvällen när Missing People kallade sin. Foto: PrivatRobert Bryngelsson hjälpte till att leta efter flickan direkt efter att hon försvann och även senare på kvällen när Missing People kallade sin. Foto: Privat
Robert Bryngelsson hjälpte till att leta efter flickan direkt efter att hon försvann och även senare på kvällen när Missing People kallade sin. Foto: Privat
I Blaksåsbergets naturreservat är terrängen svår med stup och djup skog. Foto: Daniel SjöholmI Blaksåsbergets naturreservat är terrängen svår med stup och djup skog. Foto: Daniel Sjöholm
I Blaksåsbergets naturreservat är terrängen svår med stup och djup skog. Foto: Daniel Sjöholm

Robert hjälpte till att leta efter sexåringen

Publicerad

Robert Bryngelsson var den förste som hjälpte familjen att leta efter den försvunna sexåriga flickan.

Han och hans barn kom upp till utsiktsplatsen på Blacksåsberget – och fick veta flickan och en fyraårig pojke saknades i terrängen.

De hittade pojken, men flickan var spårlöst försvunnen.

Natten till måndagen deltog Robert Bryngelsson i Missing Peoples skallgång efter den saknade flickan.

Robert Bryngelsson, 39, från Hudiksvall åkte till Blacksåsberget med sina två barn samt en vän och hans son. De kom upp till utsiktsplatsen runt 12.45 på söndagen.

– Vi träffade två familjer på utsiktsplatsen. De saknade två av sina barn, en sexårig flicka och en fyraårig pojke. Vi pausade i vindskyddet och började leta, säger Robert Bryngelsson.

 

LÄS MER: Sexårig flicka försvunnen i Blacksåsbergets naturreservat 

 

– Det finns två vägar upp till utsiktsplatsen. Vi gick den flackare vägen. De hade gått den branta vägen.

– Jag och min vän Magnus letade tillsammans med två av de vuxna i familjerna. Efter cirka en halvtimme hittade vi fyraåringen. Ute i skogen, 400–500 meter från platsen, säger han.

Sökte på båda sidor av leden

Robert Bryngelsson berättar att de sökte på båda sidor av leden i flera timmar, men hittade inga spår efter sexåringen. Han säger att familjen ringde till polisen 13.30 efter det att man hittat fyraåringen.

– I början kändes det inte så allvarligt. Särskilt inte när vi hittade fyraåringen. Men oron växte ju längre tiden gick, säger Robert Bryngelsson.

– Vi var kvar till halvfyratiden och hjälpte till att leta. Då hade polisen redan kommit med helikoptrar, säger han.

 

SE TV-KLIPP: Tilda befinner sig vid sökinsatsen: Kan bli väldigt kallt ikväll 

 

Det var fint väder och runt 20 grader när de kom till berget på förmiddagen. Sedan blev det allt kyligare och regnigare. När de åkte därifrån var det tolv grader och ihållande regn, säger han.

"Kunde lika gärna varit mitt barn"

Robert Bryngelsson var på platsen med sina två barn som är 5 och 7 år. Hans vän var där med sin sjuårige son.

– Det kunde lika gärna ha varit mitt barn som är där ute i skogen. Jag vill väldigt gärna att den här flickan ska hittas, säger han.

Natten till måndagen anslöt sig Robert Bryngelsson till Missing Peoples skallgång efter den försvunna flickan. När vi når honom står han på samlingsplatsen och väntar på att skickas ut i terrängen.

– Det är väldigt mycket folk här, fler hundra. Den första sökpatrullen har redan gått ut. Jag väntar på att bli utskickad, säger Robert Bryngelsson.

Han berättar att han är utrustad med pannlampa, gummistövlar, kaffe, vatten och något att äta under natten.

– Jag vill komma ut och känna att jag hjälper till. Jag är beredd att vara ute hela natten, säger han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag