Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Riskerar fängelse – för relation med yngre tjej

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kaitlyn Hunts föräldrar har startat en kampanj för att fria sin dotter.
Foto: Free Kate

18-åriga Kaitlyn Hunt i Florida petades från basketlaget, tvingades lämna skolan och greps av polisen.

Nu riskerar hon upp till 15 års fängelse.

Anledningen: Hon hade en yngre flickvän.

"De försöker skicka en ung, oskyldig flicka i fängelse för att de är fulla av hat och trångsynthet", skriver Kaitlyns mamma i ett öppet Facebook-meddelande.

Kaitlyn Hunt var, enligt Facebook-meddelanden skrivet av sin mamma, en av de populäraste tjejerna på Sebastian River High School i Sebastian strax norr om Vero Beach i Florida.

Hon var med i cheerleadinglaget, hade goda studieresultat och sjöng i skolkören. Hon spelade även basket. Och det var i basketlaget hon träffade sin dåvarande flickvän, som var tre år yngre än hon själv, rapporterar New York Daily News.

Greps i hemmet

För att få ha sex i Florida ska man vara 18 år gammal, vilket Kaitlyns flickvän inte var under den tid de var tillsammans. Men eftersom båda parter var med på att ha en intim relation trodde Kaitlyn inte att det skulle bli några problem, har hon sagt.

Hon hade fel.

En eftermiddag tidigare i våras kom nämligen polisen hem till familen Hunt och grep Kaitlyn. Enligt det öppna Facebook-meddelandet hennes mamma har skrivit är det ex-flickvännens föräldrar som har polisanmält hennes dotter.

Blev försedd med handfängsel

"Polisen kom hem till oss och grep min dotter, satte handklovar på henne och vi hade inte en aning om varför. De vägrade berätta någonting för oss eftersom hon hade fyllt 18 år. Kate försökte slita sig, grät och skrek hysteriskt. Jag, min yngre dotter och min make var hemma, och var alldeles skräckslagna. Slutligen fick vi veta att hon hade gripits för att hon var på sannolika skäl misstänkt för ett brott. De berättade att brottet var sexuellt våld mot en person som var 12-16 år gammal. Hjärtat stelnade i bröstet på mig när jag förstod att det måste vara hennes exflickväns föräldrar som hade anmält henne."

Har startat namninsamling

Kaitlyn Hunts föräldrar har nu startat en namninsamling för att hon ska få en rättvis rättegång. De har bland annat startat uppropet "Stop Hate - Free Kate" via sajten Change.org. Kaitlyn Hunts anhöriga är noggranna med att poängtera att de inte vill gå så långt att de är för en lagändring så att alla 18-åringar kan träffa 15-åriga partners, men att rätten måste ta hänsyn till att Kaitlyn och hennes exflickvän i detta fall spelade i samma basketlag och umgicks i samma kretsar.

Riskerar 15 års fängelse

Domen faller nästa fredag, 31 maj. Enligt lagarna i Florida kan Kaitlyn Hunt dömas till upp till 15 års fängelse. Det lägsta straffet för det brott man anser att hon har begått är två års husarrest och ett års skyddstillsyn.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.