Rinkeby-upploppet blev toppnyhet i USA

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
CNN skickade journalisten Ivan Watson till Stockholm. Här håller han upp Expressens förstasida med texten "Därför gick Trump till attack mot Sverige".
Washington Post skrev om Rinkebyupploppet...
...liksom CNN...
...och det gjorde även New York Times.

Efter Trumps uttalanden står USA:s strålkastare riktade mot Sverige.

På onsdagen blev upploppen i Rinkeby en toppnyhet hos flera av de amerikanska mediejättarna.

"Upplopp bryter ut i invandrardominerad svensk förort", skriver Fox News i sin rubrik.

I ett tal i helgen pekade USA:s president Donald Trump på Sverige som ett varnande exempel för hur illa det kan gå när invandringen slår fel.

Sedan dess har svenska och amerikanska medier rapporterat flitigt om händelsen.

På onsdagen skrevs nästa kapitel i nyhetsbevakningen när Sverige återigen hamnade i topp på sajterna hos de amerikanska mediejättarna.

"Upplopp bryter ut i invandrardominerad svensk förort", rapporterar Fox News.

"Sammandrabbningar i Stockholmsförort drar fokus till Trumps uttalanden", skriver New York Times.

"Upplopp bryter ut i Sveriges huvudstad bara dagar efter Trumps kommentarer", är den rubrik som har dragit mest läsning på hela Washington Posts sajt under dagen.


LÄS MER: Donald Trump till ny twitterattack mot Sverige


"Upplopp bryter ut i invandrardominerad svensk förort", skriver Fox News i sin rubrik.

CNN skickade egen reporter

CNN skickade journalisten Ivan Watson som från Stockholm som under de senaste dagarna har rapporterat tillbaka utvecklingen till amerikanska tv-tittare. Redan innan upploppen höll han upp Expressens förstasida med texten "Därför gick Trump till attack mot Sverige".

Han har också intervjuat SD:s gruppledare Mattias Karlsson som tackat den amerikanske presidenten för hans kommentarer:

– Det var bra. Jag är väldigt tacksam gentemot president Trump för att ha uppmärksammat den här frågan. Den är väldigt viktig för oss. Jag förstår också hans motiv. Det finns en diskussion om gränskontroller och flyktingar i USA och jag tycker att Sverige är ett bra exempel att lyfta fram som ett dåligt exempel, sa Mattias Karlsson när han intervjuades av kanalen.


LÄS MER: Ygeman om Trump: Ljuger om Sverige


Carl Bildt i sändning

CNN-reportern fyllde sedan själv i:

– Det är viktigt att poängtera att regeringen insisterar på att det inte finns någon direkt korrelation mellan ökningen av asylsökande 2015 - omkring 165 000 - och den organiserade brottsligheten i det här landet.

I samma inslag lyftes ett Twitter-inlägg från Carl Bildt fram: "Förra året var det ungefär 50 procent fler mord enbart i Orlando/Orange i Florida, där Trump höll sitt tal häromdagen, än i hela Sverige. Dåligt."


https://twitter.com/carlbildt/status/833664754845638657

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.