Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ringholm tog regeringsplanet från fotbolls-EM

Det är inte första gången som statsråd gör dyra flygresor med regeringsplanet.
För ett par år sedan tog Bosse Ringholm regeringsplanet från EM-fotbollen i Portugal.
I juni 2004 förlängde dåvarande finansministern Bosse Ringholm sitt besök i Portugal för att titta på Sveriges match mot Italien i fotbolls-EM. När matchen var slut beställde han fram regeringsplanet för att snabbt kunna ta sig hem till Sverige. Orsaken: Ringholm ville inte komma försent till en LO-kongress. Resan med regeringens jetplan kostade skattebetalarna över 100 000 kronor.

Semestrade med fruar

2003 hamnade två andra socialdemokrater i blåsväder efter att ha använt regeringsplanet. Thomas Bodström och Jan O Karlsson lät då regeringsplanet stå kvar på flygplatsen i Thessaloniki i Grekland efter ett informellt ministermöte - för att åka på minisemester med sina fruar. Följden blev en rad extrakostnader, bland annat i form av traktamenten till besättningen och avgifter på flygplatsen. Även tidigare statsministern Göran Persson misstänktes i början av 2000-talet för att ha använt regeringsplanet i onödan. Persson hade då rest flera gånger med planet till interna socialdemokratiska möten, trots att det bara skulle utnyttjas för resor han gjorde i jobbet som statsminister.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.