Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ringholm tog regeringsplanet från fotbolls-EM

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Det är inte första gången som statsråd gör dyra flygresor med regeringsplanet.

För ett par år sedan tog Bosse Ringholm regeringsplanet från EM-fotbollen i Portugal.

I juni 2004 förlängde dåvarande finansministern Bosse Ringholm sitt besök i Portugal för att titta på Sveriges match mot Italien i fotbolls-EM. När matchen var slut beställde han fram regeringsplanet för att snabbt kunna ta sig hem till Sverige. Orsaken: Ringholm ville inte komma försent till en LO-kongress. Resan med regeringens jetplan kostade skattebetalarna över 100 000 kronor.

Semestrade med fruar

 2003 hamnade två andra socialdemokrater i blåsväder efter att ha använt regeringsplanet. Thomas Bodström och Jan O Karlsson lät då regeringsplanet stå kvar på flygplatsen i Thessaloniki i Grekland efter ett informellt ministermöte - för att åka på minisemester med sina fruar. Följden blev en rad extrakostnader, bland annat i form av traktamenten till besättningen och avgifter på flygplatsen. Även tidigare statsministern Göran Persson misstänktes i början av 2000-talet för att ha använt regeringsplanet i onödan. Persson hade då rest flera gånger med planet till interna socialdemokratiska möten, trots att det bara skulle utnyttjas för resor han gjorde i jobbet som statsminister.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.