Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ringde polisen – för att klaga på polisens vårfest

Det ska ha gått vilt till när Södermalmspolisen i torsdags bjöd in till fest.
Foto: COLOURBOX
Grannar kring polisstationen på Torkel Knutssonsgatan klagade över oväsendet.
Foto: GOOGLE MAPS

Thomas Lindblad, 54, var en av de som stördes när Södermalmspolisen i Stockholm i veckan hade fest.

– Man ska inte behöva acceptera att de har värsta jävla discofesten med gräslig musik på hög volym.

Enligt honom festade de på till klockan två på natten, trots att det var en torsdag.

– Ett missöde, säger polisen Viktor Adolphson till Stockholm Direkt som var först med att rapportera om festligheterna.

På torsdagen stördes stockholmare boende intill Södermalmspolisens stationshus av oväsen. Polisen hade nämligen vårfest, och grannen Thomas Lindblad, 54, fick sin nattsömn förstörd. Självklart ringde han polisen.

– Man kände vibrationerna i sängen. Basen var väldigt hög. Det var inte bara jag som blev störd, utan ganska många andra, säger han till Expressen.

Enligt Stockholm Direkt, som var först att berätta om händelsen, var alla anställda på Södermalmspolisen inbjudna till festen. Värmen från alla deltagare tvingade dem att ställa fönstren på vid gavel, varför musiken dunkade ut till kvarteret.

Grannen Thomas Lindblad ringde ledningscentralen två gånger, berättar han. Första gången var vid midnatt, och polisen ska då ha lovat att sänka volymen. Men inget hände. Vid 01 ringde han igen, återigen fick han ett löfte om sans, men först vid 02 – då festen var slut – ska oväsendet ha slutat.

– Jag var väldigt arg när det hände. Folk brukar gå upp fredag morgon och jobba, säger han.

Polisen öppnade fönstren för att kyla ned sig – vilket orsakade oväsen.
Foto: GOOGLE MAPS

Polisen: ”Ett missöde”

För Stockholm Direkt kallar kändispolisen Viktor Adolphson oväsendet för ett ”missöde”.

– Det var också en fest för hela stationen och extra mycket folk innebär mer skratt, prat och musik. Det var ett litet missöde, men en engångsföreteelse enligt min uppfattning, säger han till tidningen.

Grannen Thomas Lindblad berättar att han hunnit lugna ned sig sedan stöket, men att polisen i synnerhet borde tänka på att inte störa.

– I dag bryr jag mig inte så mycket, jag har sovit inatt. De får väl ha en fest. Men de kan väl hyra en lokal. Folk bor ju häromkring. Sirenerna får man acceptera, men att de har värsta jävla discofesten med gräslig musik på hög volym ska man inte behöva acceptera, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.