Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ringde polisen – efter sambons övertalning

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Hon rastade hundarna under en morgonpromenad vid hemmet. Några timmar senare misstänks kvinnan i 20-årsåldern ha mördat och styckat den unga kvinnan.
Foto: Lisa Mattisson Exp
Här hittades den unga kvinnan styckmördad på onsdagen före midsommar.
Här hittades den unga kvinnan styckmördad på onsdagen före midsommar.
Foto: Christian Gustafsson
En kvinna i 20-årsåldern är misstänkt för det råa brottet och två män i 20-årsåldern är misstänkta för medhjälp till mord.
Den mördade kvinnans vänner som hon skulle firat midsommar med.
Foto: Lisa Mattisson
Den mördade kvinnans vänner som hon skulle firat midsommar med.
Foto: Lisa Mattisson
Många i samhället samlades för att hedra mördade kvinnan.
Foto: Lisa Mattisson
Många i samhället samlades för att hedra mördade kvinnan.
Foto: Lisa Mattisson
1 / 9

ASKERSUND.  När den 24-årige mannen kom hem från jobbet hade hans sambo dödat och styckat sin kärleksrival.

Desperat vädjade hon om hans hjälp. 

I stället uppmanade han henne att ringa polisen, uppger källor för Expressen.

Polisen har fram tills nu varit förtegen om hur styckmordet i Askersund kommit till deras kännedom. Expressen kan nu avslöja att det var den mordmisstänkta 24-åriga kvinnan själv, som sent på onsdagskvällen, angav sig för polisen.

Då hade hon just, i förtroende, berättat för sin ex-pojkvän och tillika sambo, om hur hon hamnat i bråk med en annan kvinna och hur det hade slutat illa.

– Han fick veta att något hade hänt, men han visste inte om att hon hade dött, säger Andreas Simon till Expressen.

Samtalet till 112 föranledde att polisen ryckte ut och grep kvinnan och hennes sambo på deras gård.

Fick ex-flickvännen att erkänna

Därefter fick de hjälp att lokalisera de styckade kroppsdelar som 24-åringen misstänks ha försökt gömma undan i ett strövområde vid Hällabrottet  i Kumlatrakten.

Trots att 24-åringen i förhör, själv berättat hur han förmått ex-flickvännen att ange sig för brottet, häktades han i söndags för skyddande av brottsling. Först på torsdagen, efter att ha varit frihetsberövad i en vecka, ströks misstanken då åklagaren valde att släppa mannen på fri fot.

Enligt Andreas Simon har det inte presenterats några som helst bevis för att han skulle ha varit inblandad i något brottsligt.

– Om jag får spekulera fritt tror jag att polisen först trott att det varit osannolikt att en kvinna kunnat göra något så här makabert på egen hand och därför utgått ifrån att någon måste ha hjälpt henne, säger Andreas Simon.

– Då har det legat närmast till hands att misstänka min klient.

Han berättar att hans klient, fram till söndagens häktningsförhandling, var fullständigt ovetande om att det 22-åriga offret mördats och sedan styckats.

– Det var en chock för min klient att höra det. Det är så klart svårt att smälta sådan information.

Motivet: Ett triangeldrama

Enligt uppgift till Expressen ska den mordmisstänkta kvinnan, i sina förhör med polisen, ha bekräftat hur hennes ex-pojkvän förmått henne att vända sig till polisen.

Motivet bakom styckmordet är, enligt polisens misstankar, ett triangeldrama, mellan den mordmisstänkta 24-åriga kvinnan och en 22-årig kvinna som dejtade samma man som hon var intresserad av.

22-åringen ska ha befunnit sig hemma hos deras gemensamma kärlek, när 24-åringen dykt upp och med något hushållsföremål, gett sig på 22-åringen.

I förhör med polisen har den 24-åriga kvinnan erkänt att hon dödat sin kärleksrival, hon har emellertid hävdat att hon inte hade uppsåt att döda kvinnan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.