Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ringde hem med jobbmobil - kan få sparken

Örebroaren riskerar få sparken för att ha ringt privat.
Foto: Johanna Pettersson
Trots tidigare tillsägelser slutade inte Örebroaren använda jobbmobilen för att ringa släkt och vänner. Nu har arbetsgivaren tröttnat och anmält honom till företagets personalansvarsnämnd.
- De ska fatta beslut nästa vecka. Det kan bli en varning men han kan också förlora jobbet, säger personalchefen på företaget till Orebro.expressen.se.

Inga jättesummor

Totalt handlar det om några tusenlappar enligt personalchefen.
- Det är inga jättesummor men det är en förtroendefråga, vad man gör med arbetsgivarens saker.
Mannen ska ha sagt att ”privatekonomiska” skäl ligger bakom missbruket. Att använda jobbtelefonen privat är fel säger personalchefen, men exakt var gränsen går är oklart.

Fick tillsägelse

- Det finns inget absolut belopp. Man ska exempelvis kunna ringa hem om man är försenad, det kan ju vara så att man ska hämta barn på dagis, säger personalchefen.
Det är inte första gången Örebroaren använt företagets resurser privat. För några år sedan tankade han med ett företagskort och fick en tillsägelse.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.