Bergsklättaren Aron Ralstons öde inspirerade till filmen "127 timmar". Foto: Aron Ralston
Bergsklättaren Aron Ralstons öde inspirerade till filmen "127 timmar".  Foto: Aron Ralston

Riktiga 127-timmars-mannen gripen

Publicerad

Bergsklättaren Aron Ralston, som satt fast under ett bergsblock i Utah i fem dygn och tvingades amputerade sin arm med en kniv och vars öde inspirerade till filmen "127 timmar", har gripits misstänkt för misshandel.

Ralston hålls av polisen i Denver County, skriver TMZ, och kommer höras av domstolen under måndagen.

Foto: DENVER POLICE DEPARTMENT
Aron Ralston, 38, är känd som mannen som gjorde det otänkbara. Han bröt av benen i sin egen arm och skar sedan av armen med en fickkniv när han fastnade under ett 350 kilo tungt stenblockunder en klättring i Canylonlands nationalpark 2003 i Utah.

I lördags greps Ralston, nu 38, i Denver hemma hos Vita Shannon, 38. Även hon greps.

Sex Oscars

De exakta omständigheterna kring den påstådda misshandeln är inte kända och polisen har inte släppt någon ytterligare information.

Ralston är gift med Jessica Trust sedan 2009. Året därpå fick de sonen Leo. Bergsklättraren har tidigare sagt att det var bilden av hans framtida barn som fick honom att besluta sig för att skära av armen.

Danny Boyles film om Ralstons öde med James Franco i huvudrollen nominerades till sex Oscars 2011, bland annat i kategorin bästa film och bästa manliga huvudroll.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag