Rikspolischefen Anders Thornberg behandlas för cancer

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Rikspolischef Anders Thornberg.
Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN

Rikspolischef Anders Thornberg, 62, har drabbats av cancer.

Han genomgår en behandling och planerar att vara tillbaka efter sommaren.

– Behandlingen går bra. Jag ser fram emot att snart vara tillbaka och jobba som vanligt igen, säger Anders Thornberg i ett pressmeddelande på polisens hemsida.

Anders Thornberg, 62, har tagit en paus från jobbet som rikspolischef då han just nu genomgår en behandling mot cancer. Det uppger han själv på polisens hemsida. I pressmeddelandet säger Thornberg att behandlingen går bra.

Thornberg har varit rikspolischef sedan den första februari 2018 och arbetade dessförinnan som chef för Säkerhetspolisen (Säpo).

– Det offensiva polisarbetet fortsätter med oförändrad kraft under sommaren. Det känns tryggt att arbeta i en organisation med så engagerade och kompetenta medarbetare, säger Anders Thornberg.

Anders Thornberg blev känd för den breda allmänheten i samband med terrordådet på Drottninggatan 2017, då han som chef för Säpo syntes flitigt i medierna. Han fick sommarprata i ”Sommar i P1” år 2018. 

Thornberg planerar att vara fullt tillbaka i tjänst efter sommaren, skriver polisen på sin hemsida. Tills dess kommer Johan Olsson, chef på Noa, att ta över som tillförordnad rikspolischef. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.