Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Riksdagsvakten erbjuds psykologstöd

Foto: Henrik Montgomery / Scanpix

Riksdagsvakten kommer att erbjudas psykologsamtal efter den misstänkt rasistiska förolämpningen. Men han kan återvända till jobbet redan i kväll.

– Det kan vara en del av processen att komma tillbaka och hoppa upp på hästen igen, säger Björn Ericsson, säkerhetschef på vaktbolaget G4S, till Expressen.se

Expressen avslöjade under onsdagen att Sverigedemokraternas riksdagsledamot Lars Isovaara misstänks ha förolämpat en riksdagsvakt med rasistiska och nedsättande kommentarer. Händelsen ska enligt polisanmälan från två poliser ha inträffat under natten mot onsdagen.

Lars Isovaara ska bland annat ha sagt till vakten att han inte vill ha "med såna som honom att göra", gjort grymtljud mot vakten och spottat i luften, enligt kommissarie Torsten Stålnacke.

Lars Isovaara sa under onsdagseftermiddagen att han upplevde att han under natten sa "jag är så trött på det här invandrarsamhället".

- Utifrån det vi har uppgifter om handlar det om någon form av kränkande uttalanden, och det ogillar vi naturligtvis starkt, säger Björn Ericsson, säkerhetschef på vaktbolaget G4S, som vaktar utanför riksdagen.

Kan vara tillbaka på jobbet i kväll

Redan i kväll kan vakten vara tillbaka på jobbet.

– Det kan vara en del av processen att komma tillbaka och hoppa upp på hästen igen, säger Björn Ericsson, säkerhetschef på vaktbolaget G4S, till Expressen.se

Vakten kommer också att erbjudas att prata med en psykolog om det som inträffat.

– Vi stöttar honom i det i allt vad det innebär, i samtal, och även de som blivit indirekt drabbade av det. Om vi kommer fram till att det behövs psykologstöd, då får han det. Vi tar stor hänsyn till hans vilja, säger Björn Ericsson.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.