Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Riksdagspolitiker kan bli återbetalningsskyldiga

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Riksdagsledamöter som fått för mycket arvode eller traktamente kan komma att tvingas betala tillbaka med ränta framöver.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Riksdagsledamöter som fått för mycket arvode eller traktamente kan komma att tvingas betala tillbaka med ränta framöver. Om man slarvar med sin närvaro under lång tid ska man kunna bli av med sitt arvode.

De regelskärpningar som föreslås i en utredning som tillsatts av riksdagsstyrelsen, har visat sig ha ett brett stöd bland partierna. Det visar Sveriges Radio Ekots genomgång av nyinkomna remissvar.

– Ersättningsvillkoren för riksdagsledamöterna ska vara rimliga och kunna ha en bred acceptans. Så missbruk av reglerna ska motverkas. Det handlar ytterst om förtroendet för riksdagen, säger Tobias Billström, Moderaternas gruppledare i riksdagen, till Ekot.

De nya reglerna ska vara införda 1 januari 2022.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.