RUNAR PATRIKSSON SKULLE GÄRNA VILJA TRÄFFA DEM SOM RÄDDADE FAMILJEN FRÅN ATT KOMMA MITT I ELDSTRIDEN.
RUNAR PATRIKSSON SKULLE GÄRNA VILJA TRÄFFA DEM SOM RÄDDADE FAMILJEN FRÅN ATT KOMMA MITT I ELDSTRIDEN.

Riksdagsman i skottdrama

Publicerad
Uppdaterad
Riksdagsman Runar Patriksson kom gående med sitt tre månader gamla barnbarn i barnvagnen.
I samma sekund som han skulle kliva ut på Hötorget började kulorna vina i luften.
Den folkpartistiske riksdagsledamoten från värmländska Töcksfors hade varit med familjemedlemmar och ätit en middag på en restaurang på Drottninggatan i centrala Stockholm i fredags. Strax innan vi skulle snedda över Hötorget hörde vi ett smattrande ljud framför oss. Först en gång, sedan en gång till. Här åker dom visst skateboard, gissade min svärson. Sällskapet hann inte gå längre innan de hejdades. Som tur var kom två människor springande och skrek: Vänd, vänd! Bort med barnvagnen! Kände krutrök Riksdagsmannen och hans anhöriga ryggade tillbaka och sprang från platsen så fort de orkade. Det var jätteotäckt. Vi kände lukten av krutrök. Jag skulle vilja träffa dem som räddade oss från att hamna mitt i eldstriden, säger Patriksson. Nu tar han upp frågan i riksdagen. Det är dags att vi politiker och andra vaknar till och tar oss en rejäl funderare på vad som håller på att hända i Stockholm? I vilka händer finns alla skjutvapen? Ska vi acceptera att det skjuts vilt på huvudstadens gator och torg? Vad gör regeringen? Hur får vi snabbt fler poliser? undrar Patriksson i ett brev till justitieministern. Vid skottdramat på Hötorget skottskadades en 31-årig man i benet. Polisen misstänker att mannen blev skjuten därför att han på uppdrag av Fryshuset var livvakt åt en person.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag