Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rikard Wolff fick barn med Gardell

Skådespelaren Rikard Wolf har blivit pappa. Mamma är journalisten stina Gardell.
Skådespelaren Rikard Wolff, 47, har länge drömt om att bli pappa.
- Jag har en plan för att skaffa ett barn tillsammans med en tjejkompis, har han flera gånger berättat.
Nu har han nått målet - det blev en liten flicka.
Mamma är artisten Jonas Gardells syster, filmaren och journalisten Stina Gardell, 40.
Stina Gardell.
Nedkomsten skedde i söndags på Södersjukhuset i Stockholm. Stina Gardell åkte in på sjukhuset tidigare, men det var falskt larm och hon skickades hem. Men i söndags var det dags för henne att föda sitt första barn. Rikard Wolff, som ofta talar öppet om sin homosexualitet, har flera förhållanden bakom sig. De har spruckit.

Många vänner - stor familj

Men han har många vänner - både kvinnor och män - flera av dem inom gaykulturen, som han betraktar som sin stora familj. En av dem är filmaren och journalisten Stina Gardell som gjort flera uppmärksammade dokumentärfilmer, bland annat "Den perfekta araben" om tre kvinnor i Skåne som föder upp arabiska fullblodshästar. För tre år sedan blev Jonas Gardell och hans man Mark Lewengood föräldrar till lille Amos. Biologisk far är Jonas Gardell och biologisk mor en 39-årig forskare på Stockholms universitet. - Jonas lärde känna henne för mycket länge sedan eftersom hon är kamrat med hans syster Stina, berättar en vän.

Pratat om barn länge

Och nu är det Stina Gardells tur att bli mamma. Hon och Rikard Wolff har länge pratat om att skaffa ett barn. Än så länge vill varken Rikard Wolff eller Stina Gardell prata om nedkomsten i söndags. - Jag vill inte prata om mitt privatliv, säger Rikard Wolff. - Jag kommer från en familj som jag lovat att inte prata om mitt privatliv, säger Stina Gardell.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.